Våga vara företagsam 2022 -festivalturnén för unga lockade nästan 800 deltagare – 53 UF-företag går vidare till finalen

8.4.2022 2022Våga vara företagsam

De regionala semifinalerna i Våga vara företagsam-tävlingen som ordnas av Ung Företagsamhet rf (UF) i februari och mars lockade sammanlagt 320 UF-företag grundade av ungdomar samt nästan 800 modiga ungdomar. 53 UF-företag kommer att gå vidare till finalen den 27–28 april 2022 i köpcentret Tripla i Helsingfors.

De virtuella semifinalerna i Våga vara företagsam-tävlingen ordandes mellan den 9.2 och den 24.3 som en del av de regionala festivalerna med samma namn. Sammanlagt 320 övningsföretag från hela Finland deltog i nio regionala semifinaler under vårvintern. Ungdomar har grundat sina UF-företag under innevarande läsår som en del av programmet Ett år som företagare i sina skolor. Syftet med programmet är att på ett praktiskt sätt utveckla ungdomars företagsamhet, arbetslivsfärdigheter och ekonomiska färdigheter.

Ungdomarna som deltog i semifinalen kom med företagsidéer som fokuserade till exempel på tjänster och produkter som underlättar vardagen samt på cirkulär ekonomi och hållbarhet. I semifinalen av Finlands viktigaste företagsamhetsevenemang för unga gick totalt 53 UF-företag som grundats av grundskole- och gymnasieelever till finalen.

Den regionala festivalens gratis och öppna program lockade omkring 4 200 besökare till den virtuella företagsmässan under semifinalerna.

Finlands bästa UF-företag väljs ut i Våga vara företagsam-finalen

Våga vara företagsam -tävlingen kulminerar i finalen den 27–28 april 2022 i köpcentret Tripla i Helsingfors. I finalen tävlas om titeln Finlands bästa UF-företag, och till finalen valdes UF-företag från de regionala semifinalerna och onlinetävlingarna i programmet Ett år som företagare samt UF-företag från högre utbildning. Under två dagar samlas hundratals deltagare i programmet Ett år som företagare samt deras lärare från hela Finland.

Våga vara företagsam-finalens mässa ordnas i köpcentret Tripla på onsdag den 27 april 2022 kl. 15.00–18.00. Mässevenemanget är gratis och öppet för alla, så kom och träffa finalisterna och gör upptäckter.

Finalens vinnare offentliggörs vid en prisgala för inbjudna gäster den 28 april 2022 på Sokos Hotel Tripla från kl. 14.00.

Från finalen till EM:et i Tallinn

I Våga vara företagsam-tävlingens final väljs de två bästa UF-företag att representera Finland i EM-tävlingen. Den internationella Gen-E-tävlingen ordnas i juli 2022 i Tallinn, Estland.

Mer information om UF-företag:

Maarit Westerén
Regionchef, Huvudstadsregionen
050 305 5949
[email protected]

Eveliina Linna
marknadsföring och kommunikation
040 704 0085
[email protected]

Seuraavaksi
53 företag fortsätter till Våga vara företagsam-finalen