Finlands bästa UF-företag får pris i Våga vara företagsam-finalen i april

27.3.2023 2023NyheterVåga vara företagsam

Uskalla Yrittää -finaali yritysesittelyt 2022

Tävlingen Våga vara företagsam för unga kulminerar med finalevenemanget 18–19.4 2023 i Helsingfors. Totalt 60 övningsföretag (UF-företag) som unga grundat och UF-företag från högskolor tog sig till finalen i de regionala Våga vara företagsam-evenemangen i våras. Nu tävlar de om priserna för Finlands bästa UF-företag på det två dagar långa finalevenemanget, som samlar studerande och lärare från olika håll i Finland.

Våga vara företagsam-finalens mässavsnitt ordnas på tisdag 18.4.2023 kl. 15.00–17.00 på evenemangstorget i Mall of Tripla i Helsingfors. Mässevenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla. Varmt välkomna för att heja på finalisterna, bekanta er med företagen och göra fynd!

Vinnarna i finalen offentliggörs på en prisgala för inbjudna gäster på onsdag 19.4.2023 från klockan 10.00 på Bio Rex i Glaspalatset i Helsingfors.

Över 60 övningsföretag som unga grundat tävlar om priserna

I februari 2023 ordnades regionala Våga vara företagsam-evenemang på 12 orter runt om i Finland. I dessa evenemang deltog över 1 000 högstadieelever och studerande i andra stadiet som under det innevarande läsåret grundat övningsföretag i sina skolor i programmet Ett år som företagare. De ungas affärsidéer betonade tjänster som underlättar vardagen, egentillverkade produkter och mode samt hållbarhetsaspekter.

En jury som bestod av experter från företagsvärlden valde 60 UF-företag till Våga vara företagsam-finalen, som ordnas i Helsingfors i april.Bekanta dig med de UF-företag som tog sig till finalen på listan nedan!

Från finalen på våren till EM-tävlingen i sommar 

På det spännande finalevenemanget får ungas övningsföretag priser i flera kategorier. I finalen utses också årets bästa UF-företag, som får representera Finland på evenemanget Gen-E sommaren 2023 i Istanbul. Den internationella Gen-E-tävlingen ordnas i juli i Istanbul, i Turkiet.

UF-företag som tävlar i finalen:

Nyheten har uppdaterats med konkurrenter från högskolenivå den 5 april 2023.

Seuraavaksi
Gen-E Virtual Expo & Online Awards – internationella möjligheter är öppna för alla UF-företag!