Den virtuella Våga vara företagsam -semifinalen är enkel att delta i även hemifrån och t.o.m. via en mobil 

26.2.2021 Våga vara företagsam

Regeringen har 24.2 fattat beslut om strängare coronaåtgärder och om att landet övergår till nivå två. För de två återstående Våga vara företagsam -semifinalerna betyder detta i praktiken att skolorna övergått till distansundervisning och över sex personers samlingar är förbjudna.

Lyckligtvis kan man delta i Våga vara företagsam -semifinalen lika enkelt som förr trots strängare restriktioner! Vi har tagit i beaktande då rådande och möjliga framtida coronarestriktioner redan vid planeringen av semifinalerna; vi beslöt i ett tidigt skede att skapa ett virtuellt evenemang och en prisutdelningsstream som kan förverkligas med så få personer på plats som möjligt.

 

 

I praktiken förändras ingenting – vi har sju semifinaler bakom oss och vi har fått massor med positiv feedback beträffande vår virtuella plattform. Tack vare feedbacken har vi kunnat utveckla den redan välfungerande plattformen, så i detta skede vågar vi påstå att den är utmärkt. Tack vare den flexibla plattformen kan varje medlem i UF-företagen ansluta till sitt företags mässmonter via sin egen dator eller mobilapparat, från sin egen soffa om man så önskar. Likadant fungerar det för domarna, lärarna och evenemangets gäster. Det spelar alltså ingen roll varifrån eller hur man deltar i semifinalen, upplevelsen är precis densamma som tidigare.

Den virtuella plattformen har beskrivits som enkel att använda och välfungerande

Vår virtuella plattform har fått positiva omdömen för att den är så enkel att använda och för att den fungerar väl. Även semifinalerna, alla med olika program, har ansetts vara lyckade. Om semifinalerna har bl.a. följande sagts:

  • ”Absolut bästa lösningen jag upplevt under senaste tidens webinartsunami! Plattformen fungerar jättebra.”
  • ”Tekniken fungerade utmärkt, mässupplevelsen var bra!”

Av lärare har vi hört bl.a. följande kommentarer:

  • ”Jag har aldrig använt en så enkel och välfungerande plattform!”
  • ”Det här var helt fantastiskt fint förverkligat!”
  • ”Härligt att ungdomarna även i år fick planera, bygga och inreda sina egna montrar, trots att vi var på distans – antingen hemma eller i skolan. Sist och slutligen, för mig som lärare, var det mycket enklare och effektivare att delta i ett virtuellt evenemang, både tidsmässigt och med tanke på handledningen av studerande, i jämförelse med en traditionell köpcentrum-mässa.” 

Ungdomarna har kommenterat upplevelsen så här:

  • ”Det här är jätteroligt!”
  • ”Tack för ett fantastiskt evenemang!” 

Och trots att detta nya sätt att genomföra evenemanget har medfört ett extra spänningsmoment för ungdomarna, har de kunnat njuta av semifinaldagen:

  • ”Vi var jättenervösa över videosamtalen, men det är ju hur kul som helst!”

Det finns inget att bekymra sig för – vi stöder er

Alltså – ingen behöver gruva sig och vara bekymrad! Och fastän man är nervös för hur allt ska fungera, finns vi där före semifinalen och under själva evenemanget. Om det finns frågor – vad som helst – vi hjälper. Vi har redan lagt sju fantastiska, inspirerande och engagerande virtuella semifinaler bakom oss och vi kan knappt vänta att vi får uppleva semifinalstämningen igen 10.3 i Egentliga Finland och Satakunta och 11.3 i Nyland. Mer information om kommande semifinaler finns här.

 

Tilläggsinformation:

Nina Ingves
Evenemangsproducent
[email protected]
+358 40 674 5292

Seuraavaksi
Ung Företagsamhet rf vill att alla Finlands barn och unga ska få lära sig arbetslivsfärdigheter och företagsamhet