Ett nytt år, ett jubileumsår

2.1.2019 2019MeddelandeUskalla Yrittää

Vårt program Ett år som företagare fyller år 2019 aktningsvärda hundra år. Programmet, som stärker ungas entreprenörsanda, arbetslivsfärdigheter och ekonomiska färdigheter, används i över 120 länder.

Ung företagsamhet rf hör till det internationella nätverket Junior Achievement (JA) Worldwide, som grundades år 1919 i Springfield i USA. Det första programmet som utvecklades var Ett år som företagare, för att unga som flyttade från landsbygden in till städerna skulle få kunskaper och färdigheter för att klara sig som vuxna i den industrialiserade världen. Läs mer om nätverkets första tid här (på engelska).

Kuva: JA Worldwide

I Finland har programmet Ett år som företagare använts sedan mitten av 1990-talet. Tiotusentals unga runt om i Finland har deltagit i programmet i sina skolor som en del av undervisningen. Unga som deltar i programmet med sina nya företag tävlar också det här läsåret om det finska mästerskapet i den nationella Våga vara företagsam-tävlingen. Semifinalerna börjar den 18 januari i Uleåborg. Här ser du information om evenemangen på din ort.

I maj hålls finalen i Våga vara företagsam-tävlingen i Helsingfors och vinnarna representerar sedan Finland i EM-tävlingen i Lille i Frankrike i sommar.

Vi har ett fint år framför oss! Håll dig à jour genom att följa oss på sociala medier:

 

Seuraavaksi
Här är årets bästa unga företagare