Regionchef för huvudstadsregionen Maarit Westerén: “Fint att organisationen själv lever som den lär”

31.3.2022 2022Regionala nätverk

Maarit Westerén

Ung Företagsamhet r.f. (UF) satsar stort på företagsamhetsfostran i huvudstadsregionens skolor genom att anställa en regionchef för den svenskspråkiga verksamheten. Regionchef Maarit Westeréns uppdrag är att föra ut Ung Företagsamhets material och koncept på svenska till skolor i Helsingfors, Vanda, Esbo och Grankulla.

Det här är ju kul,  tänkte Maarit Westerén då hon i tiderna auskulterade för att bli ämneslärare i historia och samhällslära. Men ibland tar ens yrkesmässiga stig lovar kring den uttänkta vägen.

Utbildningsfrågor och kommunikation har ändå alltid varit en del av Maarits professionella liv. Senast har hon jobbat som kommunikatör på Förbundet Hem och Skola.

Till jobbet hörde att besöka skolor i Svenskfinland och kommunicera både med föräldraföreningar och pedagoger. Ett härligt arbete som gav möjlighet att få jobba på fältet och träffa folk ute i skolorna, säger Maarit.

– Allt har sin tid och det kändes nu som ett naturligt steg att söka arbetet som regionchef för Ung Företagsamhet r.f. i huvudstadsregionen. I mitt arbete som regionchef har jag glädje av min erfarenhet på Hem och Skola, men också av mitt tidigare arbete som marknadsförings- och informationschef på Hanken.

I en organisation jobbar alla egentligen med kommunikation och det här sättet att tänka påverkar Maarits syn på uppdraget som regionchef och hon månar om att Ung Företagsamhets profilering på svenska skall bli tydligare.

– Ung Företagsamhet r.f. känns som en välkomnande och innovativ arbetsmiljö där alla och envar får pröva på nya saker. Det är kul att organisationen själv lever som den lär: uppmanar till att våga testa på nytt och spännande, säger Maarit Westerén.

Hennes arbetsuppgift är att stärka företagsamhetsfostran i de svenskspråkiga skolorna i huvudstadsregionen och det brinner hon för.

Hjärtligt välkommen Maarit!

Seuraavaksi
Våga vara företagsam 2022 -festivalturnén för unga lockade nästan 800 deltagare – 53 UF-företag går vidare till finalen