skip to Main Content

UF Microsoft Challenge är ett 24 timmar långt företagsamhetsläger under vilket Microsoft ger deltagarna en utmaning. Under Challengen grundar unga ett imaginärt företag för ett dygn och funderar ut en affärsidé utgående från den givna utmaningen.

Under Challengen bekantar man sig med och blir sparrad i informations- och kommunikationsteknikens (ICT) möjligheter att stöda den egna affärsidén, utvecklar en tillämpningsidé och får lärdom i hur ICT förändrar sättet att arbeta. UF Microsoft Challenge är en del av samarbetet mellan Ung Företagsamhet rf och Microsofts YouthSpark.

Genomförande

UF Microsoft Challenge genomförs som ett normalt UF 24h -läger, men utmaningsuppgiften kommer från Microsoft. De unga deltagarna får per vide en utmaning som de ska bita sig fast i under lägret. Det är möjligt att få en Microsoft Student Partner med på lägret för att ge råd och sparra de unga. Dessutom är det möjligt att få låna en Xbox-spelkonsol med Kinect-styrning.

Lägrets vinnarteam har att se fram emot ett produktpaket som Microsoft skänkt (6 st., värde ca 200€/läger). Prisen består av bl.a. Bluetooth-högtalare och reservströmkällor.

Hur kan jag komme med?

Meddela oss om din önskan att få ordna ett UF Microsoft Challenge så kontaktar vi dig angående lägertidpunkten och detaljerna. Skicka din önskan till Arsi Koskenranta: [email protected]

UF 24h -lägrets sidor

Var finns utmaningarna?

Vi har tillsammans med Microsoft skapat en utmaning med två olika versioner. Valet av version beror på om en Microsoft Student Partner (MSP) deltar i lägret eller inte.

Beskrivningarna av utmaningarna och utmaningsvideorna finns på egna sidor som skyddas med ett lösenord. Vi levererar lösenorden till ansvarspersonen för lägret.

Tilläggsuppgifter

Back To Top