Ung Företagsamhet-alumner lärde sig nytt och knöt nya kontakter på Slush och hos Aaltoes

21.11.2022 2022Ett år som företagareNyheterUF-alumner

Nuori Yrittäjyys ry Slushissa 2022

Ung Företagsamhet-alumner fick nya lärdomar och skapade nya nätverk på sitt besök hos föreningen för företagsamhet Aaltoes och på Slush den 17 november 2022. I studieresan som Ung Företagsamhet ordnade deltog 32 alumner som slutfört vårt program Ett år som företagare i grundskolan, på andra stadiet eller i högskola.

Aaltoes (Aalto Entrepreneurship Society) grundades år 2009, och föreningen leds av studerande. Ung Företagsamhet rf:s team och alumner från olika håll i Finland började evenemangsdagen på Startup Sauna i Otnäs, där Mike Bradshaw och Valtteri Haikarainen hälsade dem välkomna. 

Valtteri Haikarainen och Mike Bradshaw.

Intresserade alumner grep chansen och pitchade sin företagsidé för Mike och Valtteri, som gav många tips som alumnerna har nytta av när de presenterar sina affärsidéer i framtiden. De unga uppmuntrades att lyfta fram bl.a. nyckeltal om verksamheten, berätta om faktorer som differentierar deras förslag från konkurrenternas och framföra en call to action till publiken för att ge fart åt affärsverksamheten.

Milla Kippola
Oskar Orko.

På programmet stod också en presentation av Företagarna i Finland, som är den största organisationen inom näringslivet i Finland, och av den riksomfattande organisationens tjänster.

Startup Sauna var ett utmärkt val som inledning av dagen, då även teknologi- och tillväxtföretagsevenemanget Slush fått sin början bland aktiva och med verksamhet i dessa lokaler.  

På eftermiddagen åkte vår grupp till Slush, där alumnerna fick studera många nya idéer och innovationer, föra intressanta samtal med företag av olika slag och lyssna på inläggen på scenen. Enligt responsen var alumnerna intresserade bl.a. av rymdteknik, nya medicinska produktinnovationer och inlägg om ledarskap, företagskultur och produktutveckling på scenen. Det enda minuset enligt alumnerna var att de fick besöka Slush bara en dag.

Vi tackar varmt Slush, Företagarna i Finland och Aaltoes för den givande dagen som gav oss många nya impulser.

Lyssna och se intervjun med Slush vd Eerika Savolainen (på finska): Uskalla Yrittää -podcast

Seuraavaksi
Ungdomar och näringsliv möts i Mellersta Österbotten och Österbotten