Ungdomar och näringsliv möts i Mellersta Österbotten och Österbotten

25.11.2022 2022NyheterUF-alumner

Kampanjen One Day Contract, förverkligade i år för femte gången i Mellersta Österbotten och Österbotten. Kampanjen erbjuder ungdomar i åldern 17–24 år en chans att uppleva vardagen i arbetslivet och hos en ledare under en dag. Företagen får å sin sida möjlighet att stärka sitt varumärke som arbetsgivare och skapa kontakter till framtida potentiella arbetstagare.

43 ledare och 39 ungdomar från Mellersta Österbotten och Österbotten ansökte till kampanjen. Bland dessa fick vi ihop 32 One Day Contract-par. Ledarna och ungdomarna är från Karleby, Jakobstad, Kronoby och Vasa. Dagen genomförs på tre språk, beroende på deltagarnas behov. De unga som deltar är från såväl gymnasier, yrkeskolor som tredje stadiets utbildningar.

Kampanjen arrangeras av Österbottens handelskammare, Gamlakarleby och Vasa Juniorhandelskamrar samt Ung Företagsamhet Österbotten.

Ett av paren, Emilia Ståhl och Fredrik Sandelin, regionutvecklare för Jakobstadsregionen, spenderade en händelserik arbetsdag tillsammans.

”En mycket intressant dag! Jag fick bland annat följa med Fredrik på möten och på ett höstforum ordnat av Österbottens handelskammare där bland annat VD Paula Erkkilä och Ukrainas ambassadör Olga Dibrova talade. En lärorik dag med många intryck!”, berättar Emilia Ståhl som också är en av UF’s ambassadör.

Regionchef Nina Ingves säger, att för Ung Företagsamhet rf är det mycket viktigt att vara med och arrangera kampanjen One Day Contract.

”Ungdomarna upplever att de under dagen får en konkret uppfattning av arbetslivet och möjlighet att skapa nya kontakter.”

Läs mera:

Seuraavaksi
God jul och gott nytt år 2023 från Ung Företagsamhet rf!