Teknos blir en ny samarbetspartner för Ung Företagsamhet rf

5.9.2017 2017Meddelande

Ung Företagsamhet rf har skapat höstterminens första partnerskap med Teknos.

Samarbetet som nu publiceras riktas huvudsakligen till Pikkuyrittäjät-funktionen och dess förstärkning omkring Finland. Pikkuyrittäjät är ett avgiftsfritt entreprenörskapsfostringsprogram för lågstadier skapat av Ung företagsamhet. I detta program bekantar barnen sig med entreprenörskap och grundar ett eget småföretag i grupper av 2-4 personer.

     

-Teknos är ett fint finskt företag. Av dess värden passar särskilt uthållighet med vår förenings tankevärld, säger UF:s verksamhetsledare Virpi Utriainen.

Enligt henne är det speciellt fint att få en partner som litar starkt på entreprenörskapsfostran för att förstärka UF:s verksamhet. Teknos fungerar här också som en exempel för andra finska familjeföretag där samhällsansvar och ungdomar ses som viktiga saker. UF:s verksamhet når årligen tiotusentals ungdomar av åldrarna 7-25 omkring Finland.

-Och i detta samarbete har vi ju även en sådan samband att genom våra program skapas det hela tiden nya framtidens familjeföretag, fortsätter Utriainen.

 

Teknos är en av de ledande tillverkarna av industrimålfärger i Europa. Företaget har en lång och ärofull historia och det firar nästa år sin redan 70-åriga färd.

-Vi ser Ung Företagsamhets verksamhet som en viktig sak och vi vill vara med som ett familjeföretag i att stöda entreprenörskapsfostran i Finland. Pikkuyrittäjät-verksamheten riktad till lågstadier tilltalar oss speciellt och vi kom med till detta samarbete väldigt gärna, säger Minna Koistinen, kommunikationschef, Teknos Group Ab.

Seuraavaksi
"Årets UF-företag Locker room talk får en miljon!"