Ung Företagsamhet rf söker en koordinator för verksamheten i huvudstadsregionen

19.11.2021 2021Lediga platserRegionala nätverk

Nuori Yrittäjyys

Vill du vara med och ge Finlands barn och unga möjlighet att öva företagsamhet, arbetslivsfärdigheter och ekonomiska färdigheter redan under skoltiden? Anser du att företagande borde betraktas som ett karriäralternativ bland andra? Vill du ge barn och unga möjlighet att lysa? Nu har du chansen att arbeta för vår växande organisation, bli en del av vårt regionnätverk och främja företagsamhetsfostran i skolorna.

Vi söker en koordinator för vår regionverksamhet inom företagsamhetsfostran i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla)

Du jobbar för att främja företagsamhetsfostran i huvudstadsregionens skolor och har kontakt med både utbildningsanordnare och aktörer i näringslivet. Du är expert på våra program och en galjonsfigur för företagsamhetsfostran i regionen. Ditt mål är att föra våra populära program till alla skolor i regionen.

I ditt arbete utbildar, stöder och handleder du lärare, koordinerar samarbetet mellan skolor och företag och ordnar regionala evenemang där regionens barn och unga får visa sitt kunnande.

Du leds i arbetet av regionnätverkets chef och får stöd av ett gäng motiverade kolleger runt om i landet. Experterna på vårt nationella kontor stöder dig i både pedagogiska frågor och kommunikation.

Vad vi förväntar oss av dig:

 • självständigt, initiativtagande arbetssätt och färdigheter inom projektadministration
 • att du kommunicerar, utbildar och presenterar på ett övertygande sätt
 • utmärkt samarbets- och interaktionsförmåga
 • kundinriktat tänkande och fördomsfrihet när det gäller att möta och lära känna lärare och beslutsfattare/aktörer inom utbildning och näringsliv , beredskap att ”sälja” världens bästa produkt till dem
 • erfarenhet av undervisning och skola, pedagogisk utbildning är en fördel
 • förmåga att producera text och effektiva meddelanden till olika målgrupper i både rapporter och sociala medier
 • kännedom om företagsamhetsfostran och dess terminologi betraktas som en fördel, men vi utbildar dig i din uppgift med hjälp av högklassigt material
 • flytande svenska och finska, eftersom arbetet fokuserar på de svenskspråkiga skolorna
 • beredskap att resa i regionen och besöka skolor i regionen, beredskap att då och då träffa kolleger i olika delar av Finland

Vad vi erbjuder:

 • En arbetsplats där vi varje dag känner entusiasm över vårt viktiga arbete och där vi är ambitiösa och stöder och uppmuntrar varandra. Vi uppskattar en öppen diskussionskultur och ett sparrande arbetssätt.
 • Du får främja vår fartfyllda tillväxt och internationellt sett ambitiösa målsättning att ge alla Finlands barn och unga en möjlighet att lära sig företagsamhet, arbetslivsfärdigheter och ekonomiska färdigheter – oberoende av bakgrund eller boendeort.
 • Förändringen syns och hörs – vår organisation, vårt regionnätverk och vår verksamhetskultur utvecklas varje dag. Vi uppskattar därför förändringsförmåga, förändringsvillighet och initiativförmåga.
 • Vårt kontor ligger i Böle i Helsingfors, nära kollektivtrafik och cykelvägar.
 • Vi vill att våra anställda ska kunna ha en balanserad vardag och därför erbjuder vi möjlighet till flextider och distansarbete.
 • Vi främjar våra anställdas välbefinnande i arbetet bl.a. genom god företagshälsovård och stöd för fritidsverksamhet.
 • Vi har systerorganisationer i 115 länder, så om du vill kan du också utbyta idéer i en internationell miljö.

Ung Företagsamhet rf (UF) är en ideell förening och en topporganisation inom företagsamhetsfostran i Finland. Vi erbjuder skolor program där barn och unga får öva mångsidig kompetens och framtidsfärdigheter och som därigenom hjälper dem uppnå målen i läroplanen. Vi är en del av Junior Achievement-nätverket (JA) som finns i 115 länder och som stöder oss med sin internationella kompetens.

Heltidsarbetet med visstidsanställning börjar så snart som möjligt.

Den treåriga anställningen (1.1.2022 – 31.12.2024) finansieras av Tre Smeder samt Aktiastiftelserna i Vanda och Esbo-Grankulla. Läs mer om vår verksamhet på www.nuoriyrittajyys.fi/sv/

Skicka din ansökan med cv och löneönskemål senast 19.12.2021 till [email protected] eller via Duunitori.

Seuraavaksi
Vad kommer du att tänka på av ordet företagare?