skip to Main Content
[bscolumns class=”two_third”]

Framtida aktörer inom arbetslivet och i företagen finns nu i skolorna. De behöver rollmodeller vars erfarenheter de kan ta lärdom av. Som volontär kan du ger unga som står på tröskeln till sin egen framtid och karriärplanering en realistisk bild av arbetslivet.

Som volontär kan du fungera tillsammans med barn och ungdomar i olika åldrar bl.a.:

  • genom att föreläsa och gästa UF-programmen på lektionerna
  • fungera som rådgivare för företag i programmen UF Ett år som företagare och UF Start Up
  • fungera som domare eller talare under UF-lägren och andra evenemang.

Du kan också delta i UF Job Shadow -dagen där unga följer med en chef i affärslivet under en dag eller ge en utmaning i UF Challenge.

Hur kan du komma med?

Det är lätt att vara UF-volontär. Du behöver inte själv vara företagare eller expert på företagsamhetsfostran – det räcker med att du är intresserad av saken, fördomsfri och redo att ge av din tid och ditt kunnande åt unga samt att du är villig att förbinda dig till verksamheten.

Ifall du är en privatperson eller företagare, kontakta närmaste YES-regionkontor som hittar en närbelägen samarbetsskola åt dig.  Ifall hela ert företag är villigt att komma med i UF:s volontärverksamhet, ta kontakt med den nationella UF-byrån.

Läs UF Volontärens guide

UF_Volontarens_guide_webUF Volontärens guide presenterar UF:s program och ger volontärer tips om hur man kan delta och förbereda sig. Du kan läsa den här nedan eller beställa en tryckt version på UF:s byrå eller närmaste YES-regionkontor.

Läs och ladda volontärens guide här.

[/bscolumns] [bscolumns class=”one_third_last_clear”] [/bscolumns] [bscolumns class=”clear”][/bscolumns]

 

Back To Top