Våga vara företagsam-finalen 18–19.4 2023, Helsingfors

18.04.2023 Helsinki Händelse

Unga människor fotograferas i Våga vara företagsam -finalen 2022
Unga människor fotograferas i Våga vara företagsam -finalen 2022

Finlands främsta entreprenörskapstävling för unga kulminerar med finalen, som ordnas 18–19 april i Helsingfors. I finalen utses de två bästa UF-företagen, som får representera Finland i Europas största entreprenörskapstävling Gen-E.

Det två dagar långa finalevenemanget består av en mässa, företagspresentationer och själva entreprenörskapstävlingen. På programmet står naturligtvis också en festlig prisgala. Finalen erbjuder de unga möjlighet att presentera sina produkter och tjänster för tävlingsjuryn och köpcentrets kunder. Samtidigt lär de känna varandra och får oförglömliga lärupplevelser.

Våga vara företagsam är Finlands största entreprenörskapsevenemang och den största helheten som Ung Företagsamhet rf (UF) ordnar. De bästa UF-företagen i de regionala semifinalerna runt om i Finland får delta i den nationella finalen, som ordnas i april.

Vinnarna i Finlandsmästerskapen ordnas av en jury som består av proffs inom affärslivet. I Finalen väljs de bästa UF-företagen i Finland. Första prisen är JA Company of the Year, som ges till bästa företag i grundskolan eller andra stadiet, och JA Enterprise of the Year, som ges till det bästa företaget inom högskoleutbildning. Vinnarna representerar Finland i Europamästerskapstävlingen, som ordnas i juli.