Nominera årets lärare i företagsamhetsfostran

25.4.2022 2022Årets lärare

I vår belönar Ung Företagsamhet rf (UF) lärare som har främjat företagsamma färdigheter, arbetslivskompetens och ekonomikunskaper i skolor och läroinrättningar. Till Årets UF-lärare väljs 34 lärare som i sin egen läroinrättning har implementerat något av Ung Företagsamhet rf:s program samt främjat inlärningen av företagsamhetsfärdigheter.

I vår förening uppmuntrar vi barn och unga att identifiera sina starka sidor, förbättra sina färdigheter i teamarbete och testa nya idéer i praktiken. Våra studieprogram får också många elever att fundera på sina egna framtida karriärplaner och de många valmöjligheterna inom arbetslivet.

Vi vill lyfta fram lärare som är s.k. ambassadörer för företagsamhetsfostran, möjliggörare som inspirerar och motiverar elever, aktiva nätverkare och utvecklare av en lärandekultur.

Kandidater kan nomineras med blanketten som du hittar på denna sida fram till söndag 8 maj 2022. Vi väljer Årets lärare utifrån förslagen och offentliggör deras namn 18 maj 2022.

Kriterier för Årets UF-lärare

Vi söker Årets UF-lärare i följande kategorier:

  • Högstadium
  • Yrkesläroanstalt på 2:a stadiet
  • Gymnasium

Årets Miniföretagarna-lärare för lågstadiernas Miniföretagarna-program kan också nomineras. Du hittar kriterierna och kandidatblanketten på sidan (i mitten av sidan) https://pikkuyrittajat.fi/finaali/

Till årets lärare kan väljas en lärare som länge har arbetat med programmen eller en lärare som nyligen har tagit i bruk programmen. Alla kriterier behöver inte uppfyllas för att bli vald till årets lärare. Vi hoppas att Årets UF-lärare:

  • Inspirerar och motiverar elever
  • Stöder elevers förmågor och styrkor
  • Skapar nätverk med regionens näringsliv
  • Främjar lära genom att göra och företagarattityd i sin läroinrättning

Fyll i formuläret och nominera en lärare

Omröstningen har avslutats.

 

Mer information:

Tidigare års UF-lärare

 

Seuraavaksi
Seger till Jakobstads Gymnasium och Haaga-Helia i Helsingfors i tävlingen Våga vara företagsam – vinnarna är Gente UF och Troa NY