Årets lärare inom företagsamhetsfostran

Det är viktigt att förbereda unga för framtiden och till framgång i ett samhälle som förändras snabbt. Företagarfostran i utbildningen samt inspiration och uppmuntran för unga är aktiva människors förtjänst.

Ung Företagsamhet rf premierar meriterade lärare i finalen Våga vara företagsam. Till Årets UF-lärare väljs tre (3) lärare som i sin egen läroinrättning genomfört programmet Ett År som en företagare.  Årets UF-lärare är en ambassadör för företagarfostran, en möjliggörare som entusiasmerar och motiverar studerande, en aktiv nätverkare och utvecklare av UF-verksamheten i sin läroinrättning.

Du kan nominera dig själv eller någon UF-lärare som du känner till Årets UF-lärare. Vi väljer utifrån förslagen tre lärare som premieras i vår 2022.

KRITERIER:

  • Inspirerar och motiverar elever
  • Stöder elevers förmågor och styrkor
  • Samarbetar med regionens näringsliv
  • Främjar lärande-genom-görande och företagaranda i sin läroinrättnin

Till årets lärare kommer tre (3) lärare väljas som implementerat något av Ung Företagsamhet rf:s program och stött inlärningen av företagsamhetsfärdigheter på den egna läroanstalten. Alla kriterier behöver inte uppfyllas vid valet av årets lärare.

Vanliga frågor

Kan jag nominera mig själv till Årets Ung Företagsamhet-lärare?

Javisst! Du kan nominera dig själv eller någon annan. Om du nominerar dig själv kan du motivera för oss varför vi borde välja just dig.

Kan en lärare som fått priset tidigare premieras på nytt?

Javisst! Om lärarens arbete är förtjänstfullt, kan hen premieras på nytt.