Job Shadow -dagen för samman ungdomar och ledare redan för sjunde gången

22.10.2021 2021Job Shadow

Job Shadow 2019

Under Job Shadow -dagen 28.10. får ledare inom olika branscher en ungdom som arbetspar för en arbetsdag. I år deltar också vetenskaps- och kulturminister Antti Kurvinen och Luka Väisänen, vinnare i fjolårets tävling i företagande.

I Job Shadow -dagen, som ordnas för sjunde gången, deltar i år 30 ledare från olika branscher och 30 ungdomar, som skuggar ledarna under arbetsdagen. Ungdomarna kommer från olika delar av Finland och har alla deltagit i UF:s Ett år som företagare -program, som genomförs som en del av studierna vid en skola eller läroinrättning.

I år bjuder också vetenskaps- och kulturminister Antti Kurvinen in en ungdom för att följa hans arbetsdag. Kurvinens par blir vinnaren i UF:s tävling i företagande Luka Väisänen. Väisänen representerade också Finland i ungdomarnas europamästerskapstävling i företagande med sitt företag DiscReleace NY. Väisänens företag som främjar cirkulär ekonomi är specialiserat på att sälja använda frisbeegolfdiscar.

För ungdomarna är dagen en ”en gång i livet”-upplevelse, där de kan bekanta sig med vad en ledares vardag består av och där de kan sparra med ledaren om framtidens arbetsliv. Deltagandet i evenemanget är också en fin möjlighet att utvidga sina nätverk och bekanta sig med andra unga, möjliga framtida kolleger.

För ledarna erbjuder dagen en möjlighet att höra ungdomarnas tankar kring framtiden. Dagen kan bli en givande erfarenhet, där man lär av varandra.

Årets 2021 Job Shadow -par :

Job Shadow 2021

Job Shadow 2021

Job Shadow 2021

Job Shadow -dagen börjar för ungdomarna redan kvällen innan med Ready for Work -samarbetsevenemanget, där ManpowerGroup delar med sig värdefulla tips för framtidens jobbsökande och personlig branding.

Du kan följa Job Shadow -dagen under hashtagen #NYJobShadow.

Seuraavaksi
Ung Företagsamhet rf stärker arbetet inom företagsamhetsfostran i huvud-stadsregionens svenska skolor – Finansiering från tre stiftelser