Ung Företagsamhet rf tillsatte styrelsen för år 2021

17.12.2020 2020

Ung Företagsamhet rf, topporganisationen inom företagsamhetsfostran, valde vid sitt höstmöte 16.12 styrelse för år 2021. Styrelseordförande blir Christina Dahlblom, ED och arbetslivsprofessor.

Ung Företagsamhet rf (UF) är en ideell förening som på bred bas främjar barns och ungas färdigheter inom företagsamhet, arbetsliv och ekonomi och strävar efter nationell tillväxt. De kostnadsfria Ung Företagsamhet-programmen som genomförs som en del av skolundervisningen används i 35 procent av Finlands skolor och läroanstalter och nådde trots coronautmaningar cirka 65 000 barn och unga under det senaste läsåret. Verksamheten utvidgades också avsevärt under året i och med att UF öppnade 9 regionkontor till stöd för det nationella kontoret, enligt modell från de andra nordiska länderna.

Till stöd för föreningens och verksamhetens tillväxt valdes till styrelsen en grupp med mångsidig kompetens från olika samhällssektorer, enligt tillsättningsutskottets förslag. Utöver Dahlblom valdes Mika Aho (Yksityisyrittäjäin säätiö), direktör Laura Juvonen (Teknologiateollisuus), rektor Aki Puustinen (Muuramen lukio), expert Jussi Karhunen (Finans Finland), styrelsemedlem Sirkku Soini (Me-säätiö) och fältchef Mari Kokko (Företagarna i Finland rf). I styrelsen fortsätter Ung Företagsamhet-alumnen och företagaren Jyri Lindén (Nordic Business Forum), rektor Teemu Kokko (Haaga-Helia) och Business Development Executive Camilla Laitinen (SEB).

”Jag har följt UF:s verksamhet med iver och beundran sedan år 2015 och fått delta i både Våga vara företagsam-finalevenemanget och Job Shadow-dagen. UF-ungdomarnas mod och kreativitet och deras förmåga att sälja sitt kunnande har gjort stort intryck på mig. Den attityden och kompetensen skulle jag gärna ge så många unga som möjligt. Särskilt i vår tid känns det oerhört viktigt att utveckla och stöda barns och ungas färdigheter inom företagsamhet, arbetsliv och ekonomisk läskunnighet, oberoende av vilken karriärväg de siktar på. Det är en ära att få vara med och främja de ungas framtida färdigheter och kunnande, UF:s tillväxt och det viktiga arbete som föreningens experter utför”, säger Dahlblom, styrelsens nya ordförande.

Ung Företagsamhet rf:s europeiska nätverk (Junior Achievement Europe) uppmärksammar långvariga och erfarna styrelsemedlemmar med Leadership- och Service-awards, som delades ut i slutet av november. I år belönades Kari Laukkanen och Kari Björklöv (Fennia) som varit med i Ung Företagsamhet-verksamheten ända från början samt Kati Lehesmaa (Taaleri), Joni Tikkanen (Elo) och Johanna Flythström (Roschier).

Ordförande i tillsättningsutskottet var Max Mickelsson (Co-founders) och medlemmar var Piia-Noora Kauppi (Finans Finland), Alexandra Pasternak-Jackson (Amcham), Kyösti Värri (Kommunförbundet) och Lari Raitavuo (UF-alumn, Erimover).

Ytterligare information:

Verksamhetsledare Virpi Utriainen, Ung Företagsamhet rf, [email protected], tfn 040 701 3038
Styrelseordförande Christina Dahlblom, [email protected], tfn 050 563 6927

Seuraavaksi
Semifinalerna börjar – en alumns samlade tips för semifinalisterna