Introduktion till Ung Företagsamhet rf:s studieprogram, förskola-åk 6

22.10.2020 2020

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86128″][vc_empty_space][vc_column_text]

Läroplanen betonar vikten av att utveckla ungas färdigheter inom arbetsliv, entreprenörskap och ekonomiskt tänkande. Många barn och ungdomar är de facto intresserade av ekonomi och majoriteten anser att ekonomi är viktigt. Enligt Ungdomsbarometern 2020 är allt fler ungdomar intresserade av en framtid som företagare. Hur förverkligar vi företagsamhet i undervisningen i förskola och lågstadium? Hur uppmuntrar vi barnen och ungdomarna att hitta sin grej? Hur stöder vi barnen redan från tidig ålder till ekonomisk medvetenhet?

Ung Företagsamhet rf. (UF) erbjuder studieprogram och läromedel för undervisning i företagsamhet, arbetslivsfärdigheter och ekonomikunskap. Samtliga läromedel är kostnadsfria och stöder målen i läroplanen.

Under denna introduktion bekantar vi oss med hur UF:s studieprogram för förskola och årskurs 1-6 stöder ämnesöverskridande undervisning, mångvetenskapliga inlärningshelheter samt förverkligande av mångsidig kompetens – speciellt (K6) arbetslivskompetens och entreprenörskap. Introduktionstillfället avslutas med frågor och svar, där en given fråga är hur UF:s studieprogram och företagsamhetsfostran i allmänhet kan förverkligas då skolan och vardagen präglas av osäkerhet p.g.a. rådande pandemi och få saker är “som vanligt”. Frågor får gärna skickas in på förhand, antingen i samband med anmälan eller som e-postmeddelande.

 

Tid: Onsdag 4.11.2020 kl. 15-16

Plats: MS Teams / egen dator

Mera information: [email protected]

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_btn title=” Se inspelningen” shape=”square” color=”green” size=”lg” i_icon_fontawesome=”fas fa-arrow-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fyoutu.be%2Fk5qgSg42fMM”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Seuraavaksi
Jag kan, jag klarar det!