Den virtuella Job Shadow-dagens teman är interaktion och mentorskap

2.10.2020 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ung Företagsamhet rf:s årliga Job Shadow-dag ordnas igen torsdagen den 29.10.2020. Den här gången genomförs den helt virtuellt med fjärruppkoppling. Dagen ger ungdomar en inblick i chefers arbetsdag och ger en möjlighet till ömsesidigt lärande. [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”84453″ img_caption=”Kvällstillställningen på Job Shadow 2019 ”][vc_empty_space][vc_column_text]Job Shadow-dagen, som ordnas av Ung Företagsamhet rf (UF), låter än en gång alumner som genomgått Ett år som företagare-programmet följa med chefers arbetsdag. Under dagen får de unga delta i intressanta diskussioner och möten. Som avslutning på Job Shadow samlas cheferna och de unga till ett gemensamt tillfälle för att dela erfarenheter och lärdomar via fjärruppkoppling. 

I höst deltar många av UF:s viktiga samarbetsorganisationer i dagen. Chefernas arbetsdagar presenteras bland annat av datateknikjätten  HP, finansbolaget  Taaleri  och försäkringsbolaget  Fennia, som just gjort en stor förnyelse av sitt varumärke. 

Job Shadow-dagen har nått stor popularitet under sina fem år, både bland unga och bland chefer. Dagen är en av UF-årets höjdpunkter och ordnas nu för sjätte gången. För alumnerna är dagen en unik arbetslivsupplevelse och cheferna förvånas gång på gång av de ungas skarpa frågor, kunnande och kreativitet. 

– Jag lär mig mycket nytt, särskilt i fråga om attityd. Ungdomarna kan ifrågasätta saker på ett helt annat sätt, som man kanske inte själv ser i det dagliga arbetet, sade  Camilla Laitinen  på SEB vid Job Shadow-dagens kvällstillställning i oktober 2019. [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”85951″ img_caption=”Camilla Laitinen, SEB och Virpi Utriainen, Ung Företagsamhet rf ”][vc_empty_space][vcex_heading text=”Virtuaalitoteutus tarjoaa suoran leikkauksen nykyhetken työelämään”][vc_empty_space][vc_column_text]På grund av coronavirussituationen har distansarbete blivit det nya normala och många chefer har fått vänja sig vid nya sätt att arbeta. Den virtuella Job Shadow-dagen visar de unga olika former av distansarbete, men ger också möjlighet till förtroliga samtal på tumanhand och sparrande med tanke på framtidsplaner. Dagens tema är i år interaktionen mellan den unga och chefen samt mentorskap. 

Dagen kan vara en mycket lärorik upplevelse för båda parterna. Den unga får nyttiga arbetslivskontakter och chefen får nya idéer av den unga samt nya synvinklar på ledarskap och arbete i en ny slags vardag. Chefen får också höra den ungas erfarenheter av att öva företagande under Ett år som företagare-programmet. 

Du kan följa med dagens stämningar under hashtaggen #NYJobShadow torsdagen den 29.10.2020. För att inte missa något, följ också Ung Företagsamhet rf:s och UF-alumnernas kanaler på sociala medier! 

Ung Företagsamhet rf på sociala medier: 

Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin 

UF-alumnerna på sociala medier: 

Facebook
Instagram [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Seuraavaksi
Introduktion till Ung Företagsamhet rf:s studieprogram, förskola-åk 6