Välkommen till UF Start Up –finalen!

17.4.2014 2014

startup_palkki

Applikationer för smarta telefoner, design t-skjortor. bokföringstjänster. Vilket UF-företag har den mest övertygande tillväxtberättelsen och vem förtjänar en extra boost på 15 000 euro för framtiden?

Finalen för högskolestadiets program UF Start Up hålls i år den 8 maj på Gamla studenthuset i Helsingfors i samband med evenemanget Yritystä Stadiin! Kom och bekanta dig med ungdomarna och se vem som övertygar juryn med sin presentation och företagsberättelse.

I UF Start Up –finalen tränar högskolestadiets UF-företag på att presentera sitt eget företag både för publiken och juryn som består av representanter från affärslivet. De bästa har två erkännanden att se fram emot:

 

  • Läsårets bästa UF-företag belönas med en tävlingsresa till EM-finalen för UF-företag i Amsterdam, Holland 2.-4.7 2014 där företaget representerar Finland. Priset ges till det företag vars verksamhet bäst utvecklats under året och där medlemmarna har lärt sig så mycket nytt som möjligt under årets lopp.
  • Priset Brilliant Young Entrepreneur på 15 000 euro som Hyundai delar ut överräcks å sin sida till det företag som har bästa tillväxtpotentialen. Priset ges för att pilotera ett koncept, för att administrera IP-rättigheter, genomföra en marknadsundersökning eller motsvarande verksamhet som tar sikte på att företaget i framtiden ska nå framgångar. Priset består av ett penningpris samt rådgivning och mentortjänster enligt företagets behov.

I finalen deltar UF-företag från högskolor som erbjuder sina studerande en möjlighet att bekanta sig med företagsamhet via programmet UF Star Up.

I år kommer tävlande åtminstone från Turun yliopisto, Turun kauppakorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, yrkeshögskolorna Metropolia och Laurea samt Lahden ammattikorkeakoulu.

Vi ses på Gamlan!

 

Läs mer om evenemanget Yritystä Stadiin!

Information för de UF-företag på högskolestadiet som deltar i finalen finns på adressen nystartup.fi.

UF Start Up –företagarna tävlade om bästa hisstalet i Åbo i mars. Läs om en hurudan upplevelse tävlingen var. Eller vilka råd ger Supercell-finansiären till UF-företagarna och deras lärare?

I fjol litade de bästa UF-företagen i programmet UF Start Up på finländskt mode. Läs nyheten om vinnarna och se hur det går för JULJA nuförtiden!

 

 julja_web

Seuraavaksi
Trevlig sommar!