Fräsch design och fantasifulla sociala medier: så här gör UF-företag reklam

24.3.2014 2014

Ungdomarna har igen i programmet UF Ett år som företagare förverkligat fantastiska grafiska utseenden och mångsidiga webbtjänster.

De bästa bidragen i grafiskt utseende och internet-helhet i programmet UF Ett år som företagare valdes förra veckan. Vinnarna kan ni bekanta er med i webportalen ny-yritys.fi.

Många andra fina bidrag deltog också i tävlingen. Eller vad tycker du om de här exemplen på grafisk design förverkligade av nionde klassister?

NY_ilmeet_iso

I sociala medier gör man reklam bl.a. med hjälp av videon och Instagram

I marknadsföring på webben är UF-företagen duktiga på att mångsidigt utnyttja hemsidor, videon, bloggar och andra sociala medier. Användningen av Facebook är vanligt, men även andra sociala medier används flitigt.

Som årets bästa internet-helheter belönades Arjen Sankaripalvelut NY på grundskolestadiet och Puumuotoilu OV Väisänen NY på andra stadiet. Deras webbtjänster var i helhet mera färdiga än andras. I deras helheter ingick bl.a. nätbutik och blogg, användning av Instagram för att presentera referensbilder och YouTube för att dela en undervisningsvideo.

webvoittajat14

Också andra UF-företag handskar sina sociala medier. Som exempel kan nämnas Löytöretki NY från Mäntsälä som på Instagram lagt upp foton av produkter de själva gjort:

loytoretki_web

MiikisRC UF från Korsholm som gör flygfotograferingar med en miniatyrhelikopter har å sin sida på YouTube lagt upp videon man filmat själv:

miikis_web

Många UF-företag får synlighet via sina bloggar, som t.ex. LATE i Vasa som ordnar evenemang:

late_blog

Det är också viktigt att ta målgruppen i beaktande i samband med nättjänster och t.ex. LahtiPro NY erbjuder upplevelseresetjänster också på ryska och kinesiska:

lahtipro_web

Läs mer om programmet UF Ett år som företagare

Portalen ny-yritys.fi

 

 

Seuraavaksi
Företagsamhet lär man sig allt mer i skolan genom att göra saker tillsammans – träffa de bästa UF-företagen i Kajana 28. - 29.4.