Vi gratulerar de bästa företagen!

5.4.2012 2012

Vinnarna av läsåret 2011-2012 i entreprenörstävlingen UF Våga vara företagsam kårades i tisdags och onsdags under finalen UF Våga vara företagsam i Tavastehus. Vi gratulerar Season One, Whels Wood NY, Taipuu woodworks NY och de andra vinnarna!

Under tävlingen som varade i två dagar såg vi de bästa affärsidéer av unga i Finland.  De innovativa ungas företag reflekterade en vilja att förverkliga sina egna drömmar genom företagsverksamhet.

– Dagens unga som går i skolan, är de som på 2020-talet kommer att vara företagare och arbetar i företag. Vi har under de här två dagarna träffat många idérika personer som vi säkert kommer att höra om i framtiden, säger Ung Företagsamhet rf:s verksamhetsledare Virpi Utriainen.

UF Våga vara företagsam –evenemangets arrangör det här året var Utbildningscentret Tavastia och Egentliga Tavastlands regionala UF-byrå.

–Här i Tavastehus tävlade och nätverkade 79 UF-företag, 260 tävlande, 60 lärare samt en talrik skara inbjudna gäster och UF-unga. Evenemanget var en utmaning men givande. Nu lämnar vi gärna över utmaningen till nästa års arrangör, säger utbildningscentret Tavastias evenemangschef Outi Ruohela.

Målmedvetenhet och tron på det egna företaget gick hem hos domarna

UF Våga vara företagsam –finalens domarpanel, bestående av experter från företagslivet och utbildningssektorn, valde de bästa företagen som grundades under läsåret 2011-2012 i serierna för högskola, andra stadiet och grundskolan.

Vinsten för högskolenivåns bästa företag kammades hem av Season One från Åbo Yrkeshögskola. Företagets affärsidé är att erbjuda en kanal för designers att få fram sina produkter till produktion och återförsäljare.

I sin motivering berömde domarpanelen Season One särskilt för sin målmedvetenhet och företagets högt uppsatta mål. Domarpanelen övertygades också av de ungas egna färdiga produkter och gedigna kompetens.

Som andra stadiets bästa företag belönades Taipuu woodworks NY från Uleåborgregionens yrkesskola. Företagets affärsidé är att tillverka mångsidiga trähantverksföremål av hög kvalitet.

Domarpanelen berömde produkternas höga kvalitet och företagarnas yrkeskunskaper. Domarna övertygades också av de ungas satsning på produktutveckling och sökande efter samarbetspartners.

Bland grundskolenivåns företag utmärkte sig Whels Wood NY Porin Lyseon Koulu. Företagets affärsidé är att tillverka funktionella, hållbara och ekologiska köksredskap.

Vinsten uppnåddes genom en jämn helhet, representativitet och ett fungerande lagarbete. Domarna uppskattade också den regionala publicitet som företaget skaffat sig och det effektiva utnyttjandet av flera kanaler.

I finalen belönades även bästa mässavdelning (Hiidenpesä NY), säljare (Niklas Hagel från Hagebox NY), produkt (Taipuu woodworks NY) och tjänst (Re’GoSport) samt Nordic Business Forums specialpris Mot tillväxt till företaget som bedöms ha bäst potential att utvecklas som ett riktigt företag (Re’GoSport).

Läs mer på uskallayrittaa.fi

Se från evenemanget på Picasa.

Seuraavaksi
De bästa företagen från UF Våga vara företagsam -finalen styr mot Europa