Innolukio börjar på torsdag

13.8.2012 2012

Innolukio, gymnasiet som uppmuntrar till kreativt lärande, börjar på torsdagen den 16:e augusti klockan 10:00 i gymnasier över hela landet. Kom med och förverkliga UF-program i dragkraften från Innolukio!

Höstterminen för Innolukio börjar på torsdagen den 16.8 med en nationell nätsändning och varar sedan i tre månader. Visst har du redan anmält ditt gymnasium!

Innolukio är ett kostnadsfritt digitalt kampus som uppmuntrar kreativitet, oliktänkande och kritiskt tänkande, utvecklar de ungas innovations- och entreprenöskapsberedskap samt knyter kontakter till universitetsvärlden och arbetslivet.

– Gymansisterna aktiveras, inspireras att tänka på ett nytt sätt och resultaten i lärandet blir bättre,

säger idéns fader Ari Ervasti, lektor i matematik och fysik vid Ylivieskan lukio, när han beskriver sina egna erfarenheter.

large_innolukioInnolukios hjärta är den till gymnasieeleverna riktade veckovis återkommande innovationsutmaningen, som är tänkt att elverna ska lösa på sin fritid.

Den första veckouppgiften åt gymnasieeleverna ges från landets regering, och de andra uppgifter kommer från ur framtidssynpunk från betydelsefulla aktörer. De deltagande företagens experter stöder deltagarna.

Utöver tävlingsuppgifter erbjuder Innolukio gymnasisterna även bland annat tillfällen att hålla inspirationsinlägg och innovationspresentationer. Mer information om Innolukios erbjudna möjligheter finns från och med den 16.8 på adressen www.innolukio.fi.

Ung Företagsamhet uppmuntrar alla gymnasier att anta utmaningen som Innolukio presenterat för att bygga en kreativare inlärningsmiljö. Innolukio stöder målen för entreprenörskapsfostran i UF:s studieprogram, därför är det nu ett gott tillfälle att delta i UF-programmen i samband med Innolukio!

Innolukio finansieras genom Utbildningsstyrelsens projekt för utveckling av lärmiljöer. Ung Företagsamhet rf hör till projektets utvecklingssamarbete.

Innolukio.fi

Läs mer om UF:s studieprogram

Seuraavaksi
UF Ett år som företagare