Finlands yngsta företagare tävlar i Tavastehus

20.3.2012 2012

I början av april samlas unga entreprenörer bakom årets bästa innovationer i Tavastehus, i Finalen av Ung Företagsamhet rf:s utbildningsprogram UF Våga vara företagsam. Företagsidéerna som vi kommer att se under evenemanget omfattar allt från hälsovårdstjänster till hundkläder.

Ung Företagsamhet rf:s avslutningsevenemang för detta läsår, UF Våga vara företagsam –finalen, äger rum 3-4.4.2012 i Tavastehus. Under den två dagar långa tävlingen presenterar läsårets 70 bästa miniföretag, med över 300 elever, sina produkter, idéer och tjänster.

Genom Ung Företagsamhet rf:s program får de unga möjlighet att öva sina interaktions-, grupparbets- och arbetslivsfärdigheter genom learning by doing principen.

– Programmen UF Ett år som företagare och UF Eget företag är unika i Finland eftersom de är de enda verksamhetsmodellerna som låter eleverna grunda företag med riktigapengar i en skolmiljö, säger Ung Företagsamhet rf:s verksamhetsledare Virpi Utriainen.

Finalisterna till Våga vara företagsam valdes ut från drygt 900 UF-företag, d.v.s. bland de företag som de unga har grundat under UF:s studieprogram under läsåret 2011-2012.

I Tavastehus väljs årets bästa UF-företag, och vinnarna i Programmet UF Eget företag i serierna på grund- och andra stadiets utbildningsnivå och dessutom på högskolenivå. Detvinnande företaget får äran att representera Finland i de Europeiska mästerskapen i juli.

Finalen är ett bra tillfälle för de unga att träffa UF-företagare från hela Finland och skapa nya nätverk för framtiden.

– Det känns som att de unga är allt mera kreativa från år till år och att de kan ta fasta på aktuella teman. Exempelvis samhällsansvar syns numera även i de ungas företag, säger Utriainen.

I Finalen belönas också bästa mässavdelning, försäljare, produkt och tjänst samt Mot tillväxt -priset tilldelas det företag som bedöms ha bäst potential att utvecklas som ett riktigt företag.

Våga vara företagsam –finalen och mässan är öppna för allmänheten. Välkomna!

Finalprogram: uskallayrittaa.fi/se

Seuraavaksi