De unga brainstormar om framtidens energilösningar i UF Challenge

14.2.2012 2012

En dag. En utmaning, 20 elever. Innovationstävlingen som arrangerades i samarbete mellan Renewa och Ung Företagsamhet rf samlande synpunkter från studenter på Aalto universitetet och en växande aktör från energibranshen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå UF Challende den 16 februari handlade utmaningen om energiproduktion. De unga delades in i fem gruppen och hade en dag på sig att för Renewa Oy:s räkning brainstorma fram ett nytt koncept för ett lokalt grundat energiproduktionssystem för 2030-talet.

Helmikuun 16. päivänä pidetyn Ny Challengen haasteena oli tulevaisuuden energiantuotanto. Viiteen ryhmään jaetuilla nuorilla oli päivä aikaa ideoida Renewa Oy:lle uusi konsepti paikallisuuteen perustuvan energiantuotannon kokonaisuudesta 2030-luvulla.

De innovativa vinnarna i den hårda tävlingen var energiteknik och produktionsteknikstudenterna Ville Väänänen, Markus Ylänen, Jani Renvall, Petteri Puumala ja Aleksi Haverinen (bilden från vänster till höger). På bilden tar vinnarna i hand med Renewa Oy:s VD Tuomas Timonen.

Vinnarna fick 8000 euro i vidareutvecklingsstöd och möjlighet att arbeta vidare på konceptet tillsammans med Renewas experter.

Det färdiga konceptet presenteras den 9:e maj under en tillställning i Finlandiahuset, arrangerad av tidskriften Tekniikka & Talous.

Se bilder från UF Challenge med Renewa på Picasa.

UF Challenge är Ung Företagsamhet rf:s koncept som är verksamhet i gränslandet mellan utbildningen och näringslivet som erbjuder ett samarbetsfält för studerande, universitet och företag. Målet är att få nytta av de ungas kompetens redan under studietiden.

Läs fler UF nyheter från nyhetsarkivet.

Seuraavaksi
Finlands yngsta företagare tävlar i Tavastehus