Ad Pineapple och Season One respresenterade Finland i Europa

9.8.2012 2012

I juli gick UF:s Europafinal av stapeln i Rumänien och Makedonien – men vem vann?

large_makedoniaFinlands lag tog inga priser denna gång, men tävlingsresan bjöd på nya idéer, vänner och kontakter samt underbara upplevelser.

– Vi kan vara stolta över våra representativa och språkkunniga unga. Attityden var verkligen på plats! gläds UF:s verksamhetsledare Virpi Utriainen som var med på resan till Rumänien.

Vinsten i Rumänien togs hem av en teckenspråksapplikation för smartphones.

AD Pineapples unga från Kajanalands yrkesinstitut tävlade i europafinalen för Programmet UF Ett år som företagare i Bukarest. Se den spännande tävlingsresan ögonblick för ögonblick genom de ungas ögon på AD Pineapples Facebook-sida. Kom ihåg att gilla Facebook-sidan, så att du kan följa den energiska gruppen även fortsättningsvis: AD Pineapple fortsätter sin verksamhet som ett riktigt företag efter UF-året.

Tävlingen vann det irländska Sing4Life vars Language App lär ut teckenspråk via en mobilapp.

I Makedonien dominerade de brittiska idrottsinnovatörerna

Till europafinalen i Skopje för Programmet UF Eget företag, dvs för företag på högre stadiet, reste Åbobaserade företaget Season One, som utöver Makedonien också hunnit visa upp sina produkter ända i New York. Season One fortsätter också sin företagsverksamhet och är i höst på väg att lansera sin första kollektion. Bekanta dig med Season One på företagets webbsida.

I Makedonien tog brittiska Escalate hem vinsten med sin nya typ av golfduk som gjorde ett gott intryck hos domarna. På ena sidan av den vattenavstötande, och därmed alltid torra duken, ger ett bra grepp om golfklubban även vid regnigt väder.

Läs mer om finalerna på JA-YE Europes webbsidor

Tävlingsuppdateringar finns också på UF:s Facebook-sidor

Seuraavaksi
Innolukio börjar på torsdag