Uskalla Yrittää -podcast: Algoritmien hyödyntäminen | Mikko Alasaarela (Kausi 1, jakso 5)

17.5.2021 Podcastit

Mikko Alasaarela Uskalla Yrittää -podcastissa

Tekoäly-yrittäjä ja algoritmien asiantuntija Mikko Alasaarela kertoo kaikille nuorille sometähdille, miten omalle someilulle voi saada maksimaalisen näkyvyyden hyödyntämällä algoritmeja. Miksi ja miten herättää tunteita, entä miksi influensserit kysyvät Instagramin kuvateksteissään aina kysymyksen? Algoritmeista puhuttaessa on kuitenkin keskusteltava myös niiden haitoista.

Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen kokevatkin järkytyksen katsellessaan demokratian ja ihmisoikeuksien murentuvan jakson edetessä. Mikon suositukset materiaaleihin, joiden avulla voi oppia aiheesta lisää: Kirjat: Cathy O’Neil: Weapons of Math Destruction ja Seth Stephens-Davidowitz: Everybody Lies Elokuvat: Social Dilemma ja Coded Bias .

Viime aikoina Mikko on innostunut siitä, että maailman suuria ongelmia voidaan ymmärtää ja sitä kautta ratkaista algoritmien avulla. Otto on innostunut muotoilusta ja osaavista ihmisistä mm. Aalto-dokumentin ja Abstraktio-sarjan satunnaisten jaksojen katselemisen perusteella. Aatu on innostunut Puuilon mainoslaulusta.

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Intuitiolla Diiliin | Sointu Borg (Kausi 1, jakso 6)