Vuoden Pikkuyrittäjät palkittiin – paras pikkuyritys Nakkilasta

9.5.2019 2019Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjien lukuvuosi 2018-2019 huipentui Kauppakeskus Kampissa Uskalla Yrittää 2019 -finaalin yhteydessä, Pikkuyrittäjät-finaalissa.

Mukana oli viisi finalistiyritystä, jotka pääsivät myymään tuotteitaan ja esittelemään yritysideansa kauppakeskuksen aukiolla. Voittajaksi valittiin Diamonds of Ruskila Nakkilasta.

Vuoden Pikkuyrittäjämäisimmäksi kaupungiksi valittiin Kajaani, Vuoden yrityskummeina Sarita Saloheimo ja Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry sekä Vuoden opettajina Mikko Liukka Ilpoisten koulusta Turusta ja Riikka Kononen Kuninkaanhaan koulusta Porista. Onnittelut kaikille voittajille! 

Vuoden Pikkuyrittäjät-kummit

  • Uusyrityskeskus Wäläkky, Varkaus
  • Sarita Saloheimo, Tuomalan koulu, Tuusula 

Vuoden Pikkuyrittäjät-kummi -palkinnon saavat henkilöt tai toimijat ovat olleet aktiivisesti mukana Pikkuyrittäjät-ohjelmassa omalla alueellaan. Kummin rooli on innostaa, kannustaa ja auttaa sekä tarjota omia verkostojaan ja osaamistaan koululle. Kummit ovat yrittäjiä, työelämän edustajia tai organisaatioita, jotka edistävät upeasti koulun ja työelämän yhteistyötä.

Vuoden Pikkuyrittäjät-opettajat

  • Mikko Liukka, Ilpoisten koulu, Turku
  • Riikka Kononen, Kuninkaanhaan koulu, Pori 

Vuoden Pikkuyrittäjät-opettajat ovat määrätietoisia, aktiivisia ja oppilaita innostavia henkilöitä, jotka ovat laittaneet itsensä likoon ohjelman toteuttamisessa. Nämä opettajat ottavat rohkeasti mukaan Pikkuyrittäjät-ohjelmaan alueen yrityksiä, oppilaiden huoltajia sekä levittävät Pikkuyrittäjien ilosanomaa muille alueen opettajille. Opettaja kannustaa tekemällä oppimiseen ja antaa oppilaille vastuuta ohjelman aikana.

Rehtori Pertti Määttä vastaanotti Kajaanin kaupungin saaman palkinnoon

Vuoden Pikkuyrittäjät-kunta

-Kajaanin kaupunki

Vuoden Pikkuyrittäjät-kunta on aktiivisesti lähtenyt tukemaan Pikkuyrittäjät-ohjelman kasvua ja toimintaa omalla alueellaan. Kunta näkee yrittäjyyskasvatuksen tärkeänä ja on tehnyt käytännön toimenpiteitä sen tukemiseksi, kuten perustanut yrittäjyyskasvatuksen työryhmän. Kunnassa on kannustettu rehtoreita että opettajia ohjelman käyttöönottoon ja alueen Pikkuyrittäjät-ohjelman osallistujamäärä onkin lähtenyt selkeään kasvuun. Siinä missä muutamia vuosia sitten Pikkuyrittäjät-oppilaita kunnassa oli muutamia kymmeniä, tänä lukuvuonna niitä on ollut jo yli 400.

Vuoden Pikkuyritys 2019

Diamonds of Ruskila, Ruskilan koulu/Nakkila

Ruskilan koulun Pikkuyrittäjät toteuttivat autopesulan ja kahvilan ohjelman parissa. Oppilaat ovat leiponeet trendikkäitä heinäsirkkakaurakeksejä sekä lisäksi perinteisempiä patonkeja ja konvehteja. Kahvilan lisäksi mielenkiintoa herätti pikkuyrittäjien autopesula, joka onnistui yli odotusten.

”Tässä yrityksessä on onnistuttu kehittämään onnistunut ja ajankohtainen tuote- ja palvelukokonaisuus. Yrittäjät ovat nähneet vaivaa tuotekehitykseen ja saaneetkin aikaan trendikkäitä heinäsirkkakeksejä, joissa oli huomioitu myös ympäristöystävällisyys. Yrityksen jäsenille roolienjako oli selkeä ja heistä huokui läpi aito innokkuus tekemiseen.”

Yritys palkittiin kunniakirjoilla, palkintoplakaatilla sekä Puinen valmistamalla palkinnolla.

Vuoden Pikkuyritys 2019 on Pikkuyrittäjät-ohjelmaan lukuvuonna 2018-2019 osallistunut yritys, joka on osoittanut innokkuutta ja yrittäjämäistä asennetta ohjelman aikana. Yrityksen idea on innovatiivinen ja kekseliäs, tuotteet tai palvelut on saatu toteutettua ja yritys on tehnyt pitkäjänteistä myynti- ja markkinointityötä. Sen lisäksi yrityksen ryhmätyöskentely on ollut onnistunutta.

Pikkuyrittäjät-kunniamaininnat

Aaron’s hotdog
Aaron Ceder ja Veeti Leppäniemi

Yrityksen jäsenet palkittiin Pikkuyrittäjät kunniamaininnalla, joka annetaan ohjelman aikana mieleen jääneille Pikkuyrittäjät-tarinoille. Tänä vuonna kunniamaininnan teemoina olivat kasvutarina ja kaverin auttaminen.

  • Tänä vuonna saimme todella hienon kattauksen erilaisia yritysideoita eri puolilta Suomea. Finalistit olivat hyvin valmistautuneita ja selkeästi laittoivat peliin kaikkensa päivän aikana. Tämä päivä oli monella tasolla onnistunut, siitä kiitos rohkeille oppilaille, hienoille opettajille sekä kumppaneillemme, kommentoi Tomi Rytkönen, joka vastaa Pikkuyrittäjät-ohjelmasta Nuori Yrittäjyys ry:llä.

Tuomaristo koostui kolmesta työelämän edustajasta, joiden tehtävänä oli kiertää yritysten messuosastoilla ja valita heidän joukostaan voittaja.

Tuomaristossa mukana tänä vuonna:
Minna Koistinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Teknos Oy
Joona Widgren, ekonomisti, strategia ja uudistaminen, OP (Osuuspankki)
An Cong, Nuori Yrittäjyys-alumni

Kaikki Pikkuyrittäjät-finaaliin päässeet pikkuyrittäjät palkittiin lahjakorteilla aktiviteettipuistoihin. Finaalipäivän aikana pikkuyrittäjät pääsivät käymään yritysvierailulla, esittelivät yrityksiään messupisteillään Kampin kauppakeskuksessa sekä pitivät hissipuheitaan kauppakeskuksen lavalla. Myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailu Uskalla Yrittää ja Pikkuyrittäjät -finaalissa.

Tapahtuma järjestettiin osana Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -finaalia.

Pikkuyrittäjät-finalistiyritykset valittiin finaaliin eri puolelta Suomea hakemusten perusteella.

Seuraavaksi
Suomen mestaruudet Hämeenlinnaan, Ouluun ja Turkuun Uskalla Yrittää -finaalista