Vuoden parhaat Pikkuyrittäjät palkittiin

19.5.2018 2018Pikkuyrittäjät

Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut mukana jo liki 25 000 lasta ympäri Suomea. Lauantaina palkittiin aktiivisimmat tämän lukuvuoden toimijat ja vuoden paras pikkuyritys Linnanmäen huvipuistossa järjestetyssä Pikkuyrittäjät-kilpailun finaalissa.

Palkitut:

Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajat
Aino Tola, Aarnivalkean koulu/Espoo ja Eemi Rantamäki, Sammun koulu/Huittinen

Vuoden Pikkuyrittäjät –kummit
Veera Hahtala, Tampere ja Oppo Nyrovaara, Espoo

Vuoden Pikkuyrittäjät -kunta
Kirkkonummi

Vuoden pikkuyritys
Space Smoothie
Noormarkun yhtenäiskoulu
Satakunta

Kolmen tytön pikkuyritys. He ovat tehneet koko kevään upeasti ja vastuullisesti yhteistyötä: kaikki vaiheet on tehty hyvällä ja positiivisella meiningillä, työtä järkevästi jakaen. SpaceSmoothie on tehnyt ollut niin ahkera ja oma-aloitteinen, että usein on käynyt niin, että opettajan ehdottamat työvaiheet on jo ehdotusvaiheessa tehty, vieläpä erinomaisesti.

Tytöt tekivät erittäin huolelliset laskelmat etukäteen, hankkivat sponsorin oma-aloitteisesti ja fiksusti toimien, ja päättivät lahjoittaa osan voitostaan hyväntekeväisyyteen.

Kaikki smoothiet myytiin, tytöt saivat hienon tuloksen ja erottivat siitä ensin 20% hyväntekeväisyyteen. Tällä rahalla he haluavat tukea kiusaamisenvastaista työtä, ja saatamme kehittää tästä vielä pienen kisan/projektin koulumme sisällä yhteistyössä yläkoulun tukioppilaiden kanssa.

Vuoden Pikkuyritys valittiin Linnanmäellä Pikkuyrittäjien luolassa. Kolme loppukilpailuun valittua Pikkuyritystä pitchasi ideansa lavalla tuomaristolle Leijonanluola -tyyliin. Tuomaristossa istuivat Nina Nordlund (Lapset ja raha -blogi), Joakim Karske (brändi- ja designjohtaja, OP) ja Korumies Arvi (Suomen tunnetuin nuori yrittäjä).

Maksuttomassa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa alakoululaiset perustavat oikealla rahalla toimivan yrityksen yhdeksän viikon ajaksi. Lasta kannustetaan ja innostetaan olemaan rohkea ja kokeilemaan uutta. Hän tunnistaa omat vahvuutensa, hyödyntää tietonsa ja uskaltaa yrittää.

Katso tästä valokuvia tapahtumasta!

 

Seuraavaksi
Tytöt ja teknologia eivät kohtaa