Tamperelainen Ilsa Summer on vuoden Pikkuyrittäjät-yritys

23.5.2017 2017Pikkuyrittäjät

Alakouluille suunnattu Pikkuyrittäjät-ohjelma huipentui Linnanmäellä järjestettyyn finaaliin, jossa palkittiin aktiivisimpia toimijoita ja kisattiin parhaan Pikkuyrittäjät-yrityksen tittelistä.

Kolme finalistiyritystä olivat tiukassa paikassa, sillä heidän tuli esitellä oma liikeideansa tuomareille yli satapäisen yleisön edessä. Lopulta voittajaksi valittiin tamperelainen Ilsa Summer, jonka ovat perustaneet yrittäjät Ilona Joensuu, 11, ja Saga Hämäläinen, 10.

Tuomariston mielestä tyttöjen liikeidea oli pisimmälle viety, kohderyhmä oli määritelty ja tavoitettu hyvin. Slogan oli naseva (Kesään mennään rusetti päässä!) ja markkinointiin oli panostettu erityisen paljon myös verkossa.

– Tuntuu uskomattomalta. Olemme tehneet paljon töitä, tytöt hehkuttivat voiton jälkeen.

Myös siilinjärveläinen Kepparivarusteet ja toinen tamperelaisyritys SekaMega esiintyivät upeasti jännittävässä tilanteessa.

     

 

Palkintosadetta myös opettajille, kummeille ja pikkuyrittäjämäisimmälle kaupungille

Vuoden opettajina palkittiin Turusta Vähä-Heikkilän koulusta Jasmina Nevari, Vantaan Veromäen koulusta Sini Tarkiainen ja Liperistä Ylämyllyn koulusta Kirsi Koppinen.

   

Vuoden Pikkuyrittäjät -kummeina palkittiin Päivi Parkkonen Kouvolasta, Mikko Mäki-Rahkola Vihdistä ja Iira Kari Pukkilasta. Vuoden Pikkuyrittäjämäisin kaupunki-palkinto meni Lappeenrantaan.

– Laajamittainen osallistuminen kertoo rehtoreiden, opettajien ja koulunkäynninohjaajien yrittäjämäisestä toimintakulttuurista peruskouluissa. Pikkuyrittäjät on yksi tapa toteuttaa uutta opetussuunnitelmaa, jonka tavoitteisiin työelämätaidot ja yrittäjyys kuuluvat, perusopetusjohtaja Mari Routti Lappeenrannan kaupungilta kommentoi

Tilaisuuden jälkeen finalistiyritykset luokkakavereineen pääsivät huvittelemaan Linnanmäelle aurinkoisessa säässä.

Pikkuyrittäjät-ohjelmassa lapset perustavat koulussa omat pikkuyrityksensä opettajien avustuksella ja toteuttavat yrityksilleen logon, hissipuheen, sloganin ja myyvät lopulta tuotteitaan tai palveluitaan oikeille asiakkaille oikealla rahalla. Tänä lukuvuonna Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut mukana jo yli 11 000 lasta ympäri Suomea. Pikkuyrittäjät on osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.

www.pikkuyrittajat.fi

Seuraavaksi
Valokuvia: NY Nokia with STEM -innovaatiotapahtuma