Pikkuyrittäjät taloustaito-innovaatioiden valiojoukkoon

27.11.2019 2019Pikkuyrittäjät

HundrED.org on valinnut Nuori Yrittäjyys ry:n kehittämän Pikkuyrittäjät -ohjelman maailman kymmenen parhaan taloustaito-innovaation joukkoon.

Voittoa tavoittelemattoman, koulutusinnovaatioita globaalisti edistävän HundrED -yhdistyksen kokoama tutkimusryhmä seuloi ja arvioi yli 80 innovaatiota ympäri maailmaa. Asiantuntijat valitsivat kolmelta mantereelta yhteensä kymmenen toimintamallia, joilla on eniten potentiaalia lisätä nuorten taloustaitojen oppimista.

Valinta näiden kymmenen innovaation joukkoon oli meille todella hieno asia. Pikkuyrittäjät-ohjelmassa lapset saavat konkreettisen kokemuksen rahankäytöstä ja taloudenhallinnasta. Lisäksi ohjelma voi aktivoida lapsia tekemään töitä ja keräämään rahaa omilla ideoilla esimerkiksi luokkaretkeä tai leirikoulua varten, iloitsee Pikkuyrittäjien ohjelmapäällikkö Tomi Rytkönen.

Pikkuyrittäjät on maksuton 4.-6. luokkalaisille suunnattu yrittäjyyskasvatuksen ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä. Mukana on ollut jo lähes 40 000 lasta ja yli 500 koulua.

Ohjelmaan on kehitetty myös palkittu Pikkuyrittäjät -mobiilipeli, jonka avulla voi syventää oppituntien teemojen sisältöä kokeillen ja pelaten.

Lue lisää Pikkuyrittäjien valinnasta HundrED:n Spotlight -ohjelmaan (englanniksi):
https://hundred.org/en/innovations/pikkuyrittajat

Pikkuyrittäjät on valittu vuosina 2016 ja 2018 Euroopan parhaaksi yrittäjyyskasvatusohjelmaksi, Global Best Awards -kilpailussa.

Seuraavaksi
Semifinaaleille upea aloitus Hämeenlinnasta!