Pikkuyrittäjät lahjoitti 2 000 eurolla liikuntavälineitä koululaisille Huittisissa

12.4.2018 2018Pikkuyrittäjät

Huittisten Sammun koulun Pikkuyrittäjät saivat mieluisan ja tarpeellisen lahjoituksen Nuori Yrittäjyys ry:ltä.

Sammun koulun viidesluokkalaiset odottelivat jännittyneinä ja innoissaan kun valkoinen pakettiauto kaartoi koulun pihaan keskiviikkona aamupäivällä. Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjien ohjelmapäällikkö Simo Takanen toi koululle kahden tuhannen euron arvoisen liikuntavälinepaketin, johon kuului salibandykaukalo, -mailoja, -palloja ja -liivejä, jalkapalloja, rantalentopalloja, koripalloja ja amerikkalaisia jalkapalloja.

 

Opettaja Eemi Rantamäki hymyili kilpaa oppilaiden kanssa kun paketit kannettiin liikuntasaliin.

– Esimerkiksi vanhat salibandymailat alkoivatkin jo olla aikalailla loppuun kulutettuja. Tämä on mahtava homma.

Liikuntavälinepaketti arvottiin niiden koulujen kesken, jotka olivat tilanneet Pikkuyrittäjät -opinto-ohjelman käyttöönsä tammikuun loppuun mennessä. Osa lasten liikuntavälineistä saatiin lahjoituksina Suomen Koripalloliitolta, Suomen Salibandyliitolta ja Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitolta.


Maksuton, monipuolinen ohjelma

Pikkuyrittäjät on alakouluille suunnattu 18 tunnin maksuton opinto-ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman Pikkuyrityksensä. Sammun koulussa Pikkuyrittäjät on todettu monipuoliseksi opinto-ohjelmaksi.

– Tässä on oppinut mm. vastuunottoa, sanoivat lapset kun paikallislehden toimittaja kysyi kokemuksia ja oppeja ohjelmasta.

Opettaja Rantamäen mukaan yhdeksän teemaa sisältävää ohjelmaa voi hyödyntää monilla eri oppitunneilla.

– Kun olemme harjoitelleet Pikkuyrittäjien hissipuheita niin sehän on selvää äidinkieltä, eikö. Lisäksi ohjelmaa on käyty läpi mm. matematiikan ja yhteiskuntaopin tunneilla.

Palkitussa ohjelmassa ennätysmäärä lapsia

Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) toimintaa. Lapsia autetaan löytämään omia vahvuuksiaan ja oppimaan uutta. Lasta kannustetaan ja innostetaan olemaan rohkea ja kokeilemaan uutta. Hän tunnistaa omat vahvuutensa, hyödyntää tietonsa ja uskaltaa yrittää.

Tänä lukuvuonna Pikkuyrittäjissä on ollut mukana yli 11 000 lasta ympäri maata. Pikkuyrittäjät palkittiin vuonna 2016 Euroopan parhaana yrittäjyyskasvatusohjelmana.

Tämän kevään huipennuksena järjestetään jälleen Pikkuyrittäjät-kilpailun, jonka finaalissa toukokuussa Linnanmäen huvipuistossa palkitaan vuoden pikkuyrittäjämäisimpiä toimijoita:
http://www.pikkuyrittajat.fi/vuodenpikkuyrittajat

Artikkelin kuvat: Helena Kaitanen/Huittisten kaupunki

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys palkitsi 25 yrittäjyyskasvattajaa