Pikkuyrittäjät eteni finaaliin EU-komission kilpailussa

29.9.2017 2017Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjät-ohjelmamme on valittu loppukilpailuun, kolmen parhaan kandidaatin joukkoon, EU-komission järjestämässä yrittäjyyden edistämiskilpailussa The European Enterprise Promotion Awards.

Pikkuyrittäjät on mukana kilpailussa kategoriassa Yrittäjyyden edistäminen. Muut kaksi viimeiseen vaiheeseen selvinnyttä ovat virolainen Enterprise Village (MTÛ Ettevotsküla) ja ranskalainen Start´Up Lycée (VISIONARI). Palkinto myönnetään marraskuun lopulla aloitteelle/toimijalle, joka tukee yrittäjämäistä asennetta, etenkin nuorten ja naisten keskuudessa.

– Pikkuyrittäjien kasvu on ollut nopeaa ja mukana on tämän ja viime lukuvuoden aikana jo yli 16000 lasta ympäri Suomea. Tarinat koulussa syntyneistä liikeideoista antavat uskoa siihen, että Suomen tulevaisuus on hyvissä käsissä, myhäilee Pikkuyrittäjien Mikko Nurminen.

Kolme parasta ehdokasta loppukilpailuun rankattiin 18 maan joukosta. Pikkuyrittäjät on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) kehittämä maksuton, alakouluille suunnattu yrittäjyyskasvatusohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä.

-On mahtavaa päästä esittelemään tätä suomalaista koulutusalan innovaatiota kansainvälisessä kilpailussa, Nurminen jatkaa.

Voittaja palkitaan Tallinnassa marraskuussa

European Enterprise Promotion Awards (Yrittävä Eurooppa) on kilpailu, jossa palkitaan vuosittain yrittämistä tukevia huippualoitteita. Sen tarkoituksena on antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistämishankkeille eri puolilla Eurooppaa.

European Enterprise Promotion Awards huipentuu 22.-24.11. EU:n suurimpaan vuosittaiseen yritystapahtumaan SME Assemblyyn, joka järjestetään tänä vuonna Tallinnassa. Kolmipäiväinen tapahtuma edistää yrittäjyyttä EU:n alueella ja kokoaa paikalle laajan joukon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, EU:n virkamiehiä, koulutuksen ja liike-elämän ammattilaisia ja lehdistöä.

Kuudessa eri kategoriassa myönnetyn tunnustuksen lisäksi jaetaan pääpalkinto. Se myönnetään hankkeelle, jonka katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

Seuraavaksi
Helsingin, Espoon ja Vantaan elinkeinojohtajat NY Job Shadow –päivään