Pikkuyrittäjät ehdolla Euroopan ja maailman parhaaksi yrittäjyyskasvatus -ohjelmaksi

2.9.2016 2016PikkuyrittäjätYrittäjyyskasvatus

Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjät –ohjelma on ehdolla kahden kansainvälisen yrittäjyyskasvatus –palkinnon saajaksi IPN –gaalassa Oslossa 16. syyskuuta.

International Partnership Network (IPN) on maailmanlaajuinen, yleishyödyllinen verkosto, joka on jo 20 vuoden ajan edistänyt työelämätaitojen oppimista ja opettamista kouluissa. Kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu huipentuu Oslossa kansainväliseen koulutusvienti-konferenssiin.

Pikkuyrittäjät on ehdolla kahdessa kategoriassa:
-Global Best Award (Euroopan paras yrittäjyyskasvatus –ohjelma)
-Global Best Overall Award (maailman paras yrittäjyyskasvatus –ohjelma)

Alkaneen lukuvuoden ensimmäisten viikkojen aikana alakouluille suunnattua, maksutonta Pikkuyrittäjät –ohjelmaa on otettu käyttöön ennätysvauhtia ympäri maata.

Pikkuyrittäjät on lähtenyt upeasti lentoon Suomessa. Ehdokkuudet tässä kansainvälisessä kilpailussa kertovat, että olemme rakentamassa upeaa suomalaista tarinaa, joka kiinnostaa myös ulkomailla, iloitsee Pikkuyrittäjien Mikko Nurminen.

Ensi maanantaina 5. syyskuuta Pikkuyrittäjät on lavalla Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa Suomen Yrittäjien 20-vuotisjuhlassa Finlandia-talolla.

Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjät on Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelma, jossa 4.-6. luokkalaiset lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä. Pikkuyrittäjät kouluttaa alakoulujen opettajat ohjelmaa varten. Ohjelman sisällöt tukevat uuden opetussuunnitelman tavoitteita.

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Yhdistys tarjoaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. NY-ohjelmat tukevat opetusta uuden opetussuunnitelman (OPS2016) tavoitteiden mukaisesti.

Seuraavaksi
Kestävää kehitystä-mediatietoutta-yrittäjyyskasvatusta - opettajat saman pöydän ääressä