Pikkuyrittäjät edustaa Suomea Euroopan komission kilpailussa

7.9.2017 2017Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjät on valittu Suomen edustajaksi Euroopan komission järjestämään yrittäjyyden edistämiskilpailuun Yrittävä Eurooppa.

Yrittävä Eurooppa (European Enterprise Promotion Awards) on kilpailu, jossa palkitaan vuosittain yrittämistä tukevia huippualoitteita. Sen tarkoituksena on antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistämishankkeille eri puolilla Eurooppaa.

Pikkuyrittäjät on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) kehittämä maksuton, alakouluille suunnattu yrittäjyyskasvatusohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä.

Pikkuyrittäjät on mukana kategoriassa Yrittäjyyden edistäminen. Palkinto annetaan aloitteelle/toimijalle, joka tukee yrittäjämäistä asennetta, etenkin nuorten ja naisten keskuudessa.
Kategoriassa on 18 ehdokasta, joista rankataan kolme parasta syyskuun lopulla ja ne kilvoittelevat marraskuussa jaettavasta tunnustuksesta.

-Viime lukuvuonna suoranaiseksi ilmiöksi kasvanut ohjelmamme on osoittanut, että kun lapsille annetaan vastuuta, he todella antavat ideoilleen siivet. Pikkuyrittäjät on kilpailun ainoa suomalaisedustaja. Otamme vastaan tämän edustustehtävän ilolla ja kunnialla, kertoo Pikkuyrittäjien Mikko Nurminen.

Kilpailussa on viisi muutakin sarjaa:
Investointi yritystaitoihin
Liiketoimintaympäristön parantaminen
Yritysten kansainvälistymisen tukeminen
Vihreiden markkinoiden ja resurssien tukeminen
Vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys

Yrittävä Eurooppa huipentuu 22.-24.11. EU:n suurimpaan vuosittaiseen yritystapahtumaan SME Assemblyyn, joka järjestetään tänä vuonna Tallinnassa. Kolmipäiväinen tapahtuma edistää yrittäjyyttä EU:n alueella ja kokoaa paikalle laajan joukon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, EU:n virkamiehiä, koulutuksen ja liike-elämän ammattilaisia ja lehdistöä.

Kuudessa eri kategoriassa myönnetyn tunnustuksen lisäksi jaetaan pääpalkinto. Se myönnetään hankkeelle, jonka katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

Seuraavaksi
Töitä tarjolla! Haemme kahta lisävahvistusta