Ilmiöksi noussut Pikkuyrittäjät jälleen ennätysvauhdissa

30.8.2017 2017Pikkuyrittäjät

Viime lukuvuonna supersuositussa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa oli mukana yli 11 000 lasta kaikkialla Suomessa. Nyt näyttää siltä, että Nuori Yrittäjyys ry:n alakouluohjelman ennätysvauhti kiihtyy entisestään. 

Uusi kouluvuosi käynnistyi pari viikkoa sitten ja kesän aikana uudistunut, maksuton Pikkuyrittäjät-ohjelma on hyvässä vauhdissa. Erityisesti markkinoinnin merkitystä on korostettu tuomalla ohjelmaan uusi markkinoinnista laajemmin kertova teemakokonaisuus.

Ujoja suomalaisia usein hieman parjataan siitä, ettei myynti- ja markkinointityö ole vahvinta osaamisaluettamme. Pikkuyrittäjät haluaa osaltaan olla vaikuttamassa siihen, että nuorilla on tulevaisuudessa asenne ja tietotaito kohdallaan myös markkinoinnin suhteen.

 

Maksutonta koulutusta opettajille

Ohjelman käyttöönoton helppouteen ja opettajien koulutukseen panostetaan myös entistä enemmän. Alkavan syksyn aikana luvassa on laaja-alaisesti kaikkien muidenkin Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmien koulutusta opettajille – maksutta. Koulutuksia on luvassa kolmisenkymmentä ympäri Suomea Imatralta Ouluun ja Tampereelta Turkuun.

Kiinnostus kasvaa, käytettävyyttä kiitellään

Elokuun aikana opettajat ovat tilanneet Pikkuyrittäjät-ohjelmaa ennätyksellinen paljon, jo 3 600 alakoululaiselle ympäri Suomea yli 80:aan kouluun. Pikkuyrittäjät on kasvanut parissa vuodessa laajalti tunnetuksi ilmiöksi. Siniset paidat ja iloiset lapset on tuttu näky luokkahuoneissa ja erilaisissa myyjäisissä, ohjelman loppuhuipennuksissa.

-Viime lukuvuonna saimme paljon hyvää palautetta ohjelman selkeydestä ja helposta käytettävyydestä. Pikkuyrittäjät on opettajien mukaan hyvin paketoitu, mutta toisaalta siihen on helppo lisätä ”omaa twistiä”, kertoo Pikkuyrittäjien ohjelmapäällikkö Simo Takanen.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on alakouluille suunnattu 18 tunnin maksuton opinto-ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä.  Ohjelma tarjoaa lapsille elämyksiä ja mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan ja se osoittaa, että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!

Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.

Seuraavaksi
Me kysyimme, NY-yrittäjät vastasivat: Vuosi yrittäjänä toimii!