Järvenpäässä panostetaan yrittäjyyskasvatukseen 315 peruskouluopettajan voimin

11.9.2015 2015Opetussuunnitelma

Yrittäjyyskasvatus on ollut osa opetussuunnitelmia yli kaksikymmentä vuotta. Ensi vuonna voimaan astuvissa opetussuunnitelmissa yrittäjyys ja työelämätaidot korostuvat läpäisten kaikki oppiaineet. Järvenpäässä opettajien toiveita kuunnellen on päätetty panostaa työelämän ja yrittäjyyden alueiden opettamiseen uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Järvenpäässä toteutetun koulutuskartoituksen pohjalta opettajat toivovat koulutusta työelämän ja yrittäjyyden alueiden opettamiseen. Koulutustoiveita pohjalta kaupunki on päättänyt tarjota koulutuksen kaikille peruskoulun opettajille.

-Keväällä opettajille toteutettu kysely osoitti, että opetussuunnitelman työelämä ja yrittäjyys aiheeseen tarvitaan koulutusta. Jokaisen opettajan on tavalla tai toisella otettava tämä aihe mukaan opetukseen viimeistään syksyllä 2016. Koulutusten tavoitteena on antaa opettajalle työvälineitä sekä kipinä aiheen opettamiseen, kertoo Järvenpään OPS-koordinaattori Tiina Liimatainen.

Kolmen koulutuksen järjestämisestä vastaa Nuori Yrittäjyys ry ja Keuda Järvenpään hallinnoima YES-hanke Uusimaa. Järjestöt toimivat pitkäjänteisesti yrittäjyyskasvatuksen parissa edistäen yrittäjyyskasvatusta valtakunnallisesti, kouluttamalla opettajia ja rakentamalla koulu-yritysyhteistyötä. Järvenpään ja Uudenmaan yrittäjät haluavat olla mukana tukemassa kouluja ja keskusteluja yhteistyöstä käydään.

– Järvenpään panostus opettajien koulutukseen on huomionarvoista. Kouluissa kasvavat tulevaisuuden työntekijät ja työnantajat. Kaikilla meillä on tärkeä rooli lasten ja nuorten ympärillä valmentaa heitä työelämän murroksessa ja tukea heitä löytämään omat vahvuutensa. Opetussuunnitelma linjaa ilmiöpohjaista oppimista ja yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Meillä on valmis opetussuunnitelman tavoitteita tukeva ohjelmapolku, toteaa Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Järvenpään perusopetuksen opetussuunnitelmatyöhön voi tutustua kaupungin verkkosivujen kautta (jarvenpaa.fi). Yrittäjyyskasvatuksen iltapäivän ohjelma on myös löydettävissä verkkosivuilta.

Seuraavaksi
Zaldo haastaa 9. luokat oppimaan lisää oman taloudenhallinnasta!