Tilaa lähettiläs kouluvierailulle

Uutta oppimiskulttuuria nuorilta nuorille!​ NY-lähettiläs helpottaa opettajan työtä uuden äärellä ja innostaa opiskelijoita mukaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan kertomalla omasta yrittäjyysharjoittelustaan.

Tilaa lähettiläs vierailulle

Uutta oppimiskulttuuria nuorilta nuorille

NY-lähettilään tehtävä on helpottaa opettajan työtä uuden äärellä ja motivoda opiskelijoita mukaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Kouluvierailulla lähettiläs kertoo 30–45 minuutin tarinan omasta yrittäjyysharjoittelustaan ja innostaa siten opiskelijoita omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksen kohteidensa äärelle.​ ​

NY-lähettilään tarinan punainen lanka on Mitä opin Vuosi yrittäjänä –ohjelman aikana. Lisäksi puheenvuorossa huomioidaan laaja-alaisen osaamisen teemat, kuten:

  • omien vahvuuksien löytäminen​
  • tiimityöskentelytaidot​
  • itseohjautuvuus​
  • ongelmanratkaisutaidot​
  • epävarmuuden sietokyky​
  • esiintymistaidot​
  • verkostoitumistaidot​
  • osallisuus.

Mikäli sinulla on toiveita puheenvuoron painotusten suhteen, kerrothan siitä meille etukäteen tilauslomakkeessa. Näin mahdollistamme parhaan mahdollisen inspiraatio- ja oppimiskokemuksen kaikille!

Opettaja, pyydä NY-lähettiläs innostamaan koulullesi!

Nuoret hanke

Inspiroimme nuoria jakamalla kokemuksia

Lähettilään alue

Lähettilään kieli

Andreas Ahola
Andreas Ahola

Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa suomiruotsienglanti

045 356 7723

[email protected]

Kipinä yrittäjyyttä kohtaan syttyi jo pienenä isäni kautta. Päätin hakeutua kansanopistoon yrittäjyyslinjalle, ja yrittäjäunelma konkretisoitui. Vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien suurimpana missionamme oli nostaa suomalaisten lasten englannin kielen tasoa kehittämämme korttipelin avulla. 

Elokuvamainen yrittäjävuosi piti sisällään hyviä ja huonoja hetkiä. Keskityimme alusta asti tekemiseen ja toteutimme suuruudenhulluja ideoitamme esittelemällä peliä lukuisille rehtoreille sekä kuluttajille messuilla ja ovien takana. Vuodesta jäi käteen kolme hyvää oppia: Mikään ei mene ikinä suunnitelmien mukaan, hullut ideat ovat niitä parhaita ja epäonnistuminen on loppupeleissä hauskaa. 

Saat kauttani keikalle valoisan, avoimen ja eteenpäin suuntautuvan nuoren. Vuosi yrittäjänä -ohjelma teki minuun lähtemättömän jäljen, ja jaan sen mielelläni myös teille.

Joakim Tuuli
Joakim Tuuli

Pirkanmaa suomienglanti

044 055 1117

[email protected]

Moro! Mun nimi on Joakim Tuuli ja olen tuleva maailmakuulu motivaatiopuhuja Ylöjärveltä. Olen käynyt Vuosi yrittäjänä -ohjelman, jossa pyöritin yritystä nimeltä Rivo NY. Rivo oli katumuotivaatteita valmistava vaateyritys, jonka perusarvoina oli rajojen rikkominen, huumori ja rahan tekeminen. Paikalle saapuessani annan huumorinhöysteisen ja inspiroivan tarinan vuodestani. Kerron myös kaikki ylä- ja alamäet rehellisesti ja aidosti.

Lenni Lehtonen
Lenni Lehtonen

Pirkanmaa suomienglanti

044 350 0066

[email protected]

Luovuus luo ratkaisut!

Moro! Olen Lenni Lehtonen, 18-vuotias yrittäjä Tampereen kupeesta. Kun muut samanikäiset ylöjärveläisnuoret ajelivat mopoillaan, me teimme kädet sauhuten ja stereotypioita kaihtamatta korvakoruja. Yrityksemme Luovia NY:n perusajatuksena on muuttaa roskiin menevä pullonkorkki näyttäväksi koruksi. Tule kuuntelemaan matkani, joka sisältää verkkokaupan ylläpitämistä, puhujakeikkoja, sekä yhteistöitä niin koulujen kuin suuryritystenkin kanssa. Yrityksemme yhdistää stereotypioiden rikkomista, kierrätystä, uusia innovaatioita sekä puhdasta yrittämistä. Jaan mielelläni innostavia tarinoita ja opetuksia yrittäjyydestä nuoren näkökulmasta! 

Leo Salminen
Leo Salminen

Pirkanmaa suomienglanti

040 124 7260

[email protected]

NY-lähettiläs Milana Itäpää
Milana Itäpää

Pirkanmaa suomi

040 829 2809

[email protected]

Olen 19-vuotias energinen, aurinkoinen ja ulospäinsuuntautunut rempseä nuori. Asustelen tällä hetkellä Tampereen puolella, mutta kotikonnut juontaa Ylöjärvelle.

Valmistuin vastikään ylioppilaaksi Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalta, ja nyt opiskelen yrittäjyyttä ja tiimijohtamista Tampereen ammattikorkeakoulussa Proakatemialla. Harrastuksiini kuuluu yrittäjyys, musiikki, laulaminen sekä urheilu. Vapaa-aikaani vietän myös perheeni sekä ystävieni seurassa.

Osallistuin Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan 2019–2020, jolloin perustin yrityksen nimeltä Jalo NY yhdessä kolmen ystäväni kanssa. Jalo NY teki kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista rusetteja sekä taskuliinoja ympäristö- sekä yhteiskuntavastuullisesti. Tuon ikimuistoisen, opettavaisen ja tapahtumarikkaan vuoden aikana osallistuimme valtakunnalliseen Uskalla Yrittää -kilpailuun, jonka voitimme vuonna 2020.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma (VY) opetti minulle paljon yrittäjyys- ja työelämäntaitoja – taloustaitoja unohtamatta tekemisen ja yhdessä oppimisen kautta. VY-vuosi mahdollisti myös ainutlaatuisia kokemuksia sekä tarjosi verkostot tulevaisuuden työelämään.

Haluan jakaa nämä opit ja kopit teidän kanssanne, sekä innostaa ja inspiroida teitä tarinallani!

Veikka Kukko
Veikka Kukko

Pirkanmaa, Pohjois-Savo suomienglanti

044 015 3888

[email protected]

Yrittäjyysvuosi näytti minulle, mitä luovuuden vapauttaminen ja mukavuusalueelta poistuminen voivat saada aikaan. Huomasin, että kokeilemalla oppii ja että hyvä verkosto antaa boostia, niin yrittäjyydessä kuin työelämässä.

Tilaa NY-lähettiläs vierailulle

Nimi(Pakollinen)
Onko Vuosi yrittäjänä -ohjelma käytössä koulussanne?(Pakollinen)
Esim. arvio osallistujamäärästä, tilaisuuden luonne tai osallistujien tarkemmat tiedot
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mikäli et löytänyt lähettilästä juuri sinun koulusi alueelta, ota meihin rohkeasti yhteyttä ja kerro toiveistasi!

Nuori Yrittäjyys inspiroi opettajia ja oppilaita ajattelemaan yrittäjyydestä uudella tavalla.

Nuorta tavoitettu 2019

5 000

Nuorta tavoitettu 2020

7 500

Nuorta tavoitettu 2021

10 000

Jäikö jokin mietityttämään?

Laita meille viestiä ja vastaamme sinulle tuota pikaa.

Ulla Alakangas

Alumni- ja viestintäkoordinaattori

Koko Suomi Viestintä, markkinointi, tapahtumat ja alumnityö

044 535 6393

[email protected]