skip to Main Content

OpeCode_logot_highOpeCode_kuva6_CopyrightKaisaMyllyla

Nuori Yrittäjyys ry järjestää yhdessä kumppaneidensa kanssa opettajien täydennyskoulutusta, jonka aikana tutustutaan teknologian tuomiin mahdollisuuksiin osana opetusta. Päivän mittaisia työpajakoulutuksia järjestetään myös vuonna 2017 ympäri Suomen.

OpeCode – opet koodareina! -tapahtuman työpajat ovat suunniteltu aloittelijoille ja edistyneille.

Aloittelijat pääsevät tutustumaan tietokoneen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja saavat kokeilla mentorin ohjauksessa miten komennot konkretisoituvat tietokoneen ruudulle. Aloittelojoiden työpajoihin voivat ilmoittautua he, joilla ei ole aiempaa kokemusta ohjelmoinnista.

Edistyneet pääsevät kokeilemaan uusia tuulia ohjelmoinnin saralla ja pääsevät päivittämään omia taitojaan vertaistukeen nojaten. Edistyneiden työapajoihin voivat ilmoittautua he, joilla on jo hieman kokemusta ohjelmoinnista ja sen opettamisesta.

Työpajoissa tutustutaan seuraaviin ohjelmointiympäristöihin ja työvälineisiin:

  • Scratch
  • Little Bits gadgetit
  • Sway

Katso video järjestämästämme kansainvälisestä OpeCode -tapahtumasta

 

Työelämätaidot, teknologia  ja luova ongelmanratkaisu

Miksi opet koodaavat? Vastaus löytyy edestä päin, tulevaisuudesta. Ohjelmointia opitaan tulevaisuuden työtä ja työelämää varten. Digitaaliset toimintaympäristöt ovat uudenlaisen työn alustana, jossa informaatiota haetaan, jaetaan, muokataan, jäsennetään ja analysoidaan. Informaatiosta pitää pystyä erottamaan tärkein ja merkityksellisin tieto sekä luomaan uutta.

Uutta luodaan juuri  ohjelmoinnin avulla. Ohjelmoinnin ymmärtäminen auttaa ymmärtämään digitaalisen maailman mahdollisuuksia. Mahdollisuudet koulussa liittyvät oppimispeleihin, tehtäviin, oppimisalustoihin ja yhteistoiminnallisuuden parantamiseen oppimisen tukena. Matikka-peli, liikuntaleikki tai äidinkielen sanaluokka-harjoitus voivat olla ohjelmoituja visuaalisia kokonaisuuksia. Työelämätaidot ja yrittäjämäinen asenne ovat ajankohtaisia koulutuksen kehittämisessä ja niiden merkitys kasvaa edelleen. Ohjelmointi on mukana opetussuunnitelmissa (OPS2016) eri kouluasteilla ja jatkossa jokaisella opettajalla on oltava edellytykset opettaa ohjelmoinnin perusteita työelämätaitojen, tasa-arvon ja sukupuolisensitiivisyydenkin nimissä. Kaikki osaavat ohjelmoida ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ohjelmoinnin perusperiaatteiden ymmärtämisen kautta mahdollistuu luova ongelmanratkaisu myös peruskouluasteella.

OpeCode_kuva1OpeCode_kuva3_small

Murretaan myytit – koodaaminen käy käden käänteessä

OpeCode – opet koodareina! -tapahtuma on luovaa ongelmanratkaisua, yhteistoiminnallisuutta ja teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin tutustumista. Opettajat pääsevät koodaamaan mentoreiden kanssa – tekemällä oppien. Mentoreina toimivat Microsoft Student Partnerit (MSP), joiden asiantuntevalla avustuksella ohjelmoinnin opettelu on helppoa ja hauskaa. Tapahtuman tavoitteena on murtaa koodaamiseen liittyviä myyttejä ja vahvistaa opettajien pedagogisia valmiuksia opettaa oppilailleen ohjelmointia. Opettajille tärkeintä on ymmärtää algoritmisen ajattelun kehittymisen merkitys ja miten teknologiaa voidaan käyttää osana koulun arkea. MSP:t ovat paikalla mentoreina ja teknisenä tukena, opettajat pedagogisina asiantuntijoina.

Lähde mukaan tutkimusmatkalle digitaaliseen maailmaan ja koodaa oma ohjelmointireseptisi!

Katso vielä nämä: Koodi2016 on ilmaiseksi ladattava ohjekirja ohjelmoinnin opettamiseen. Kirjassa käydään seikkaperäisesti läpi mistä ohjelmoinnin opettamisessa oikeastaan on kyse.
Hello Ruby -sivustolta (englanniksi) löydät hauskoja ja yksinkertaisia tehtäviä ohjelmoinnin opetteluun. Sivulta voit myös tilata Hello Ruby lastenkirjan kotiisi. Kirja on saatavilla myös suomeksi.

Opecode kouluusi

Jos haluat OpeCoden kouluusi, niin ole yhteydessä toimistoomme
[email protected]

Katso myös muut tulevat koulutuksemme koulutuskalenterista.

Yhteistyössä

OpeCode tapahtumia järjestävät Nuori Yrittäjyys ry, Microsoft ja valtakunnallinen YES-verkosto.

Print

large_thumbyeslogo122x66pxmicrosoft_logo_pieni

 

Back To Top