skip to Main Content

Opettaja, pyydä NY-lähettiläs innostamaan koulullesi!

Uutta oppimiskulttuuria nuorilta nuorille!​ NY-lähettiläs helpottaa opettajan työtä uuden äärellä ja motivoi opiskelijoita mukaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan kertomalla 30–45 min tarinan omasta yrittäjyysharjoittelusta, innostaakseen siten opiskelijoita omien vahvuuksien ja juttujen äärelle.​ ​

NY-lähettilään tarinan punainen lanka on Mitä opin Vuosi yrittäjänä –ohjelman aikana ja jossa on huomioitu laaja-alainen osaaminen kuten:

  •  omien vahvuuksien löytäminen
  •  tiimityöskentelytaidot
  •  itseohjautuvuus
  •  ongelmanratkaisutaidot
  •  epävarmuuden sietokyky
  •  esiintymistaidot
  •  verkostoitumistaidot
  •  osallisuus.

Mikäli sinulla on toiveita tarinan painostusten suhteen, kerro meille siitä etukäteen lomakkeessa. Näin voimme mahdollistaa parhaan mahdollisen inspiraatio ja oppimiskokemuksen kaikille!

0
VIERAILUA TEHTY
0
NUORTA TAVOITETTU
0
KUNNASSA VIERAILTU

Tutustu NY-lähettiläihimme

Aatu Pulkkinen

Aatu Pulkkinen NY-lahettilas

Alue: Uusimaa
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 045 278 3733  aatupulk[@]gmail.com

Olen Aatu Pulkkinen ja opiskelen kauppatieteitä Aalto-yliopistossa. Kaverit sanovat, että minulle on kasvanut pikkutakki päälle ja kravatti kaulaan, mutta kuitenkin viikonloppuisin asu vaihtuu maastopukuun ja lähden pelaamaan airsoftia.  

Oma yrittäjyystarinani alkaa yhdestä oranssista lapusta YH:n luokan ovessa ja on sittemmin pitänyt sisällään kolme NY-yritystä ja myöhemmin vielä toiminimen sekä osakeyhtiön. Järkkäysjätkät NY järjesti pientapahtumia, HottisGrilli sisälsi ”kuuman grillin ja hotit pojat” ja AbsolutArma valmistutti maastopukuja Latviassa.  

Ottakaa yhteyttä niin pääsette uudelleen kokemaan kanssani yrittäjyyden jyrkät ylä- ja alamäet pilke silmäkulmassa.

Aatu Veikkola

Alue: Hämeenmaa
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 044 972 2744  aatu.veikkola[@]gmail.com

Moikka! Mä oon Aatu Veikkola. Mua kutsutaan halvaks Mikko Leppilammeks. Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa perustin yrityksen nimeltä Avot NY. Pakkasimme ihmisten ostoksia ruokakaupassa ja myimme palvelua kauppiaille. Mun esitys innostaa kaikkia vauvasta vaariin ja tuun antaa huippuvinkkejä yrittämiseen.

Anni Hytti

Anni Hytti NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Kymenlaakso
Kieli: FI
Yhteystiedot: 040 576 9260  anni.hytti01[@]gmail.com

Olen Anni Hytti, pian 20-vuotias Kouvolasta. Olin osana The Ice cream Company NY:tä kahden muun kaverin kanssa ja me valmistettiin itse jäätelöä ja myytiin sitä erilaisissa tapahtumissa. Opin paljon itsestäni ja siitä mikä miuta oikeesti kiinnostaa. Lupaan yleisölle antaa itsestäni kaiken ja olla innostava!

Cristina Pyykkönen

Cristina Pyykkonen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Savo
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 040 414 3307  cristina.pyykkonen[@]outlook.com

Olen Cristina Pyykkönen, 23-vuotias Kuopiossa ja Pohjois-Savon alueella vaikuttava pian valmistuva palvelumuotoilija. 

NY-yritykseni perustin opiskellessani kaksoistutkintoa Kajaanin ammattiopistossa eli Yritys amiksessa lukuvuonna 2016–2017. Kätevä Koivu NY valmisti kauniita designtuotteita keittiöstä kattauksiin ja koristeisiin. NY-vuodesta löysin suunnan sille mitä haluan tehdä ammatikseni! Monesti esiintyminen on energiaa vievä kokemus, mutta oudosti itse tunnun saavan siitä vaan voimaa!  

Ottamalla minut keikalle saatte pirteän pläjäyksen päivään ja uskoa omaan tekemiseen!

Eerika Nissilä

Erika Nissila NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Savo/Pohjois-Pohjanmaa/Keski-Suomi
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 044 335 2020  eerika.nissila[@]gmail.com

Olen Eerika Nissilä, 19-vuotias lukiolainen Oulusta. Yrittämisen, pianonsoiton ja urheilun lisäksi uudeksi lempi puuhaksi on tullut lampaiden hoitaminen, joita minulla on kesäisin kahvilalla.  

Olen Musiikkikahvila Kukkakeitaan yrittäjä ja perustin sen vuonna 2019 yhdessä kahden nuoremman siskoni kanssa. Meillä oli aluksi NY-yritys, mutta muutimme sen pian osakeyhtiöksi. Kesällä 2021 työllistimme 15 nuorta itsemme lisäksi. Varkaudessa sijaitseva kesäkahvilamme on loistava paikka meille harjoitella yhteistyötä sekä johtamista.  

Oman kokemukseni kautta tiedän, miltä tuntuu lähteä yrittämään ihan tyhjästä. Tulen mielelläni kannustamaan myös muita nuoria tekemään elämässään juuri sitä, mitä haluaa.

Jessica Honkanen

Jessica Honkanen - NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Karjala
Kieli: FI
Yhteystiedot: 045 674 1119  jessica[@]nyalumnit.fi

Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan kautena 2018–2019 puuseppäopintojeni aikaan ammattiopisto Riveriassa. Valmistimme Celo NY:ssä uurnia hautausalalle yhdessä opiskelukaverini kanssa. Saimme tunnustusta Uskalla Yrittää -kilpailussa: paras liikeidea ja paras tuote kategorioissa. Vuosi Yrittäjänä -ohjelman jälkeen jatkoimme yritystoimintaa kevytyrittäjinä. Tällä hetkellä opiskelen liiketalouden tradenomiksi Vuosi Yrittäjänä -ohjelman innoittamana ja perustin Karjalan Kelon, joka jatkaa samaa tarinaa, kuin mistä yritystoiminta alkoi vuonna 2018. 

Opin NY -ohjelman aikana yrittäjyyden perusteet käytännönläheisesti. Menneisyydessä en voinut kuvitella yrittäjyyttä edes vaihtoehtona tulevaisuudelle. Rohkaistuin lähtemään mukaan ohjelmaan opettajan kehoituksesta. Vuoden aikana kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan kasvoi ja ohjelman loputtua yrittäjyydestä tuli haave ja lopulta totta. 

Opin Vuosi Yrittäjä -ohjelman aikana paljon erilaisia asioita, joista kerron mielelläni opiskelijoille. Toivon, että pystyisin innostamaan kuulijoita uskomaan itseensä ja omaan tekemiseen sekä kertoa omalla tarinalla kuinka merkitykselliseksi yksi vuosi elämästä voi koitua tulevaisuuden kannalta, jos Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan uppoutuu.

Marikki Virtanen

Marikki Virtanen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Kymenlaakso
Kieli: FI
Yhteystiedot: 045 849 1844  marikkivirtanen[@]gmail.com

Olen 17-vuotias innostuja ja innostaja Kotkasta. Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan lukiossa vuosina 2020–2021 Valokuvausmarikki NY yrityksellä. Vuosi tarjosi ainutlaatuisia kokemuksia, avasi silmiäni sekä ovia moniin uusiin mahdollisuuksiin. Lähettiläänä innostan ja haastan kuulijoita rohkeasti kokeilemaan yrittäjyyttä. 

Milana Itäpää

Milana Itapaa NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pirkanmaa
Kieli: FI
Yhteystiedot: 040 829 2809  milana.itapaa[@]hotmail.com

Olen 19-vuotias energinen, aurinkoinen ja ulospäinsuuntautunut rempseä nuori. Asustelen tällä hetkellä Tampereen puolella, mutta kotikonnut juontaa Ylöjärvelle.

Valmistuin vastikään ylioppilaaksi Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalta, ja nyt opiskelen yrittäjyyttä ja tiimijohtamista Tampereen ammattikorkeakoulussa Proakatemialla. Harrastuksiini kuuluu yrittäjyys, musiikki, laulaminen sekä urheilu. Vapaa-aikaani vietän myös perheeni sekä ystävieni seurassa.

Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuosina 2019–2020, jolloin perustin yrityksen nimeltä Jalo NY yhdessä kolmen ystäväni kanssa. Jalo NY teki kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista rusetteja sekä taskuliinoja ympäristö- sekä yhteiskuntavastuullisesti. Tuon ikimuistoisen, opettavaisen ja tapahtumarikkaan vuoden aikana osallistuimme valtakunnalliseen Uskalla Yrittää -kilpailuun, jonka voitimme vuonna 2020.

Vuosi Yrittäjänä -ohjelma opetti minulle paljon yrittäjyys- sekä työelämäntaitoja – taloustaitoja unohtamatta tekemisen ja yhdessä oppimisen kautta. VY-vuosi mahdollisti myös ainutlaatuisia kokemuksia sekä tarjosi verkostot tulevaisuuden työelämään.

Haluan jakaa nämä opit ja kopit teidän kanssanne, sekä innostaa ja inspiroida teitä tarinallani!

Sara Åstrand

Sara Astrand NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjanmaa/Uusimaa + ruotsinkieliset koulut
Kieli: SVE/FI/EN
Yhteystiedot: 044 059 1832  astrand.sara[@]gmail.com

Jag deltog själv i Ett år som företagare -programmet år 2019 med företaget Problematic Wear UF. Mitt UF-år var fartfyllt och lärorikt då vi bland annat vann kategorin “Bästa samhällsnyttiga UF-företag” i semifinalen i Nyland! Därmed fick vi även en finalplats och kom till top 15 företagen i Finland. Vi fick även vara med i olika intervjuer med t.ex. HBL och Yle som var något nytt för mig!

Nu jobbar jag inom UF som en ambassadör, och besöker främst svenskspråkiga skolor i Finland. Mitt mål är att kunna nå ut med min berättelse till andra unga, att kunna inspirera till att delta i programmet och att starta sitt egna företag :) Jag föreläser gärna även åt elever som är i slutet av sitt UF-år, över vad man kan göra i fortsättningen ifall man t.ex. vill fortsätta med sitt företag eller vara som jag, och bli en UF-alumn och därefter få möjligheten att delta i flera projekt och träffa andra ambitiösa unga från hela Finland och resten av världen!

Jag brinner verkligen för ämnet, och berättar mer än gärna mer!

NY-Lähettiläs - Vuosi yrittäjänä

Meillä on upeita NY-lähettiläitä useassa maakunnassa, mikäli lähettiläiden tiedoissa ei ole juuri sinun koulusi aluetta, tiedustele rohkeasti lomakkeen kautta toiveita ja tarpeita!

Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Onko Vuosi yrittäjänä -ohjelma käytössä koulussanne? *
Esim. arvio osallistujamäärästä, tilaisuuden luonne tai osallistujien tarkemmat tiedot

Ulla Alakangas

Ulla Alakangas

Alumni- ja viestintäkoordinaattori
044 535 6393
ulla[@]nuoriyrittajyys.fi

Lisätietoa

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on käynnistänyt keväällä 2018 NY-lähettilästoiminnan, joka tarjoaa kouluille yrittäjyystarinoita nuorilta nuorille – oman polun löytämiseen ja valintojen tueksi. NY-lähettiläät ovat nuoria, jotka ovat lähteneet Vuosi yrittäjänä -ohjelman myötä rakentamaan omaa tulevaisuuttaan ja työuraansa.

Tarjoamme kouluille maksuttoman 45 minuutin mittaisen vierailun, jossa NY-lähettiläs tulee kertomaan oman tarinansa ja oppinsa lukuvuoden mittaiselta yrittäjyyskasvatusmatkalta NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa.

Nuoret saavat toisen nuoren esimerkin ja mahdollisuuden kysyä ja innostua. NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.

Back To Top