skip to Main Content

Opettaja, pyydä NY-lähettiläs innostamaan koulullesi!

Uutta oppimiskulttuuria nuorilta nuorille!​ NY-lähettiläs helpottaa opettajan työtä uuden äärellä ja motivoi opiskelijoita mukaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan kertomalla 30–45 min tarinan omasta yrittäjyysharjoittelusta, innostaakseen siten opiskelijoita omien vahvuuksien ja juttujen äärelle.​ ​

NY-lähettilään tarinan punainen lanka on Mitä opin Vuosi yrittäjänä ohjelman aikana ja jossa on huomioitu laaja-alainen osaaminen kuten:

  •  omien vahvuuksien löytäminen
  •  tiimityöskentelytaidot
  •  itseohjautuvuus
  •  ongelmanratkaisutaidot
  •  epävarmuuden sietokyky
  •  esiintymistaidot
  •  verkostoitumistaidot
  •  osallisuus.

Mikäli sinulla on toiveita tarinan painostusten suhteen, kerro meille siitä etukäteen lomakkeessa. Näin voimme mahdollistaa parhaan mahdollisen inspiraatio ja oppimiskokemuksen kaikille!

0
VIERAILUA TEHTY
0
NUORTA TAVOITETTU
0
KUNNASSA VIERAILTU

Tutustu NY-lähettiläihimme

Aatu Pulkkinen

Aatu Pulkkinen NY-lahettilas

Alue: Uusimaa
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 045 278 3733  aatupulk[@]gmail.com

Olen Aatu Pulkkinen ja opiskelen kauppatieteitä Aalto-yliopistossa. Kaverit sanovat, että minulle on kasvanut pikkutakki päälle ja kravatti kaulaan, mutta kuitenkin viikonloppuisin asu vaihtuu maastopukuun ja lähden pelaamaan airsoftia.  

Oma yrittäjyystarinani alkaa yhdestä oranssista lapusta YH:n luokan ovessa ja on sittemmin pitänyt sisällään kolme NY-yritystä ja myöhemmin vielä toiminimen sekä osakeyhtiön. Järkkäysjätkät NY järjesti pientapahtumia, HottisGrilli sisälsi ”kuuman grillin ja hotit pojat” ja AbsolutArma valmistutti maastopukuja Latviassa.  

Ottakaa yhteyttä niin pääsette uudelleen kokemaan kanssani yrittäjyyden jyrkät ylä- ja alamäet pilke silmäkulmassa.

Aatu Veikkola

Alue: Hämeenmaa
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 044 972 2744  aatu.veikkola[@]gmail.com

Moikka! Mä oon Aatu Veikkola. Mua kutsutaan halvaks Mikko Leppilammeks. Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa perustin yrityksen nimeltä Avot NY. Pakkasimme ihmisten ostoksia ruokakaupassa ja myimme palvelua kauppiaille. Mun esitys innostaa kaikkia vauvasta vaariin ja tuun antaa huippuvinkkejä yrittämiseen.

Anni Hytti

Anni Hytti NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Kymenlaakso
Kieli: FI
Yhteystiedot: 040 576 9260  anni.hytti01[@]gmail.com

Olen Anni Hytti, pian 20-vuotias Kouvolasta. Olin osana The Ice cream Company NY:tä kahden muun kaverin kanssa ja me valmistettiin itse jäätelöä ja myytiin sitä erilaisissa tapahtumissa. Opin paljon itsestäni ja siitä mikä miuta oikeesti kiinnostaa. Lupaan yleisölle antaa itsestäni kaiken ja olla innostava!

Cristina Pyykkönen

Cristina Pyykkonen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Savo
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 040 414 3307  cristina.pyykkonen[@]outlook.com

Olen Cristina Pyykkönen, 23-vuotias Kuopiossa ja Pohjois-Savon alueella vaikuttava pian valmistuva palvelumuotoilija. 

NY-yritykseni perustin opiskellessani kaksoistutkintoa Kajaanin ammattiopistossa eli Yritys amiksessa lukuvuonna 2016–2017. Kätevä Koivu NY valmisti kauniita designtuotteita keittiöstä kattauksiin ja koristeisiin. NY-vuodesta löysin suunnan sille mitä haluan tehdä ammatikseni! Monesti esiintyminen on energiaa vievä kokemus, mutta oudosti itse tunnun saavan siitä vaan voimaa!  

Ottamalla minut keikalle saatte pirteän pläjäyksen päivään ja uskoa omaan tekemiseen!

Eemi Vaherlehto

Eemi Vaherlehto NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Uusimaa
Kieli: FI
Yhteystiedot: 045 348 3588  eemi.vaherlehto[@]paalupartners.fi

Ysiluokan yrittäjyyskurssilla kipinä yrittäjyyteen iski kunnolla ja polku jatkuu eteenpäin. Nyt jaan tätä kipinää mahdollisesti myös teidän koululle! Yrittäjyys on itsensä ylittämistä ja uuden oppimista jokaisena päivä.

Eerika Nissilä

Erika Nissila NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Savo/Pohjois-Pohjanmaa/Keski-Suomi
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 044 335 2020  eerika.nissila[@]gmail.com

Olen Eerika Nissilä, 19-vuotias lukiolainen Oulusta. Yrittämisen, pianonsoiton ja urheilun lisäksi uudeksi lempi puuhaksi on tullut lampaiden hoitaminen, joita minulla on kesäisin kahvilalla.  

Olen Musiikkikahvila Kukkakeitaan yrittäjä ja perustin sen vuonna 2019 yhdessä kahden nuoremman siskoni kanssa. Meillä oli aluksi NY-yritys, mutta muutimme sen pian osakeyhtiöksi. Kesällä 2021 työllistimme 15 nuorta itsemme lisäksi. Varkaudessa sijaitseva kesäkahvilamme on loistava paikka meille harjoitella yhteistyötä sekä johtamista.  

Oman kokemukseni kautta tiedän, miltä tuntuu lähteä yrittämään ihan tyhjästä. Tulen mielelläni kannustamaan myös muita nuoria tekemään elämässään juuri sitä, mitä haluaa.

Elia Luukkonen

Elia Luukkonen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Pohjanmaa/Keski-Suomi
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 044 331 2759  eekka.luukkonen[@]gmail.com

Olen Elia Luukkonen, 18-vuotias lukio-opiskelija Oulusta. Perustin oman NY-yrityksen vuonna 2019, jolloin pääsin kansalliseen finaaliin Helsingissä. Yrittämisen lisäksi minua kiinnostaa talous, sijoittaminen, johtaminen ja jokapäiväinen kehittyminen niin arjessa kuin työelämässä. Olen myös hyvin intohimoinen autoharrastaja sekä eräilijä.  

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että yrittäjäksi lähteminen vaatii innostusta ja tietoa asiasta. Olen itse päässyt tämän kynnyksen yli ja tulen mielelläni kannustamaan muita nuoria aloittamaan yrittäjyyden polkua, jolla pääsee testaamaan omia rajoja ja oppimaan uusia tärkeitä taitoja elämän kannalta. 

Tärkein oppimani asia NY vuodelta oli esiintyminen yleisön ja tuomariston edessä. Jos tarkastellaan tulevaisuuden näkymiäni tämä taito on olennaisessa osassa. 

Jos pääsen esiintymään teidän luokse lupaan luoda yrittämisestä sellaisen kuvan, jossa nuori näkee sen mahdollisuutena oppia uusia asioita ja päästä kokeilemaan omaa intohimoaan työelämässä. VY vuosi ei ole tarkoitettu vain yrittäjähenkisille tai siitä kiinnostuneille. Tulen kertomaan myös miten asiasta vähemmän kiinnostuneet voivat saaha vuodesta mahdollisimman paljon irti uuden oppimisen ja kokeilun muodossa. Tuon myös esille tärkeitä taitoja tulevaisuuden työelämän kannalta kuten esiintyminen sekä oman talouden hallinta.

Hampus Enlund

Hampus Enlund NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjanmaa + ruotsinkieliset koulut
Kieli: SVE/FI/EN
Yhteystiedot: 045 854 0900  hampus0710[@]gmail.com

Olen Hampus Enlund ja osallistuin lukuvuonna 2020–2021 Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Perustin NY-yrityksen yhdessä kaverini kanssa ja myimme itse tehtyjä design pöytälamppuja. Opin mm. yhteistyötaitoja, tiimityöskentelyä, verkostoitumista ja miten rahaa kannattaa säästää ja käyttää.

Olen myös kehittynyt esiintyjänä ja haluan jatkaa itseni haastamista. Siksi haluan luvata ja jakaa teille inspiroivan ja opettavaisen, mutta samalla viihdyttävän esityksen yritykseni myötä- ja ala mäistä sekä mitä itse olen saanut VY-vuodesta.
___

Jag är Hampus Enlund som under UF-året drivit ett företag med min kompis, där vi sålde handgjorda designbordslampor. Jag lärde mig bl.a. att samarbeta både innanför och utanför företaget, dvs. ”networking” (våga lyfta telefonen) och hur pengar bör sparas och användas i praktiken.

Som presentatör har jag också utvecklats, och vill ännu fortsätta utmana mig själv. Därför vill jag lova er en inspirerande och lärorik, men på samma gång underhållande presentation om mitt UF-företags upp- och nergångar samt vad jag fått ut av projektet.

Janika Korpela

Janika Korpela NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjanmaa + ruotsinkieliset koulut
Kieli: SVE/EN
Yhteystiedot: 044 026 2428  janika.korpela[@]student.vaasa.fi

Jag är 18 år, från Korsholm, studerar tredje året på Vamia, merkonom- och kombinationsstudier. Kommer från en företagarfamilj, vilket gör att företagsamhet ligger mig varmt om hjärtat.

Under mitt UF-år hade jag en podcast, 100%BusinessUf, där vi gav tips till unga hur man startar och driver eget företag.

Nu är jag här för att göra detsamma!

Jessica Honkanen

Jessica Honkanen - NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjois-Karjala
Kieli: FI
Yhteystiedot: 045 674 1119  jessica[@]nyalumnit.fi

Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan kautena 2018–2019 puuseppäopintojeni aikaan ammattiopisto Riveriassa. Valmistimme Celo NY:ssä uurnia hautausalalle yhdessä opiskelukaverini kanssa. Saimme tunnustusta Uskalla Yrittää -kilpailussa: paras liikeidea ja paras tuote kategorioissa. Vuosi Yrittäjänä -ohjelman jälkeen jatkoimme yritystoimintaa kevytyrittäjinä. Tällä hetkellä opiskelen liiketalouden tradenomiksi Vuosi Yrittäjänä -ohjelman innoittamana ja perustin Karjalan Kelon, joka jatkaa samaa tarinaa, kuin mistä yritystoiminta alkoi vuonna 2018. 

Opin NY -ohjelman aikana yrittäjyyden perusteet käytännönläheisesti. Menneisyydessä en voinut kuvitella yrittäjyyttä edes vaihtoehtona tulevaisuudelle. Rohkaistuin lähtemään mukaan ohjelmaan opettajan kehoituksesta. Vuoden aikana kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan kasvoi ja ohjelman loputtua yrittäjyydestä tuli haave ja lopulta totta. 

Opin Vuosi Yrittäjä -ohjelman aikana paljon erilaisia asioita, joista kerron mielelläni opiskelijoille. Toivon, että pystyisin innostamaan kuulijoita uskomaan itseensä ja omaan tekemiseen sekä kertoa omalla tarinalla kuinka merkitykselliseksi yksi vuosi elämästä voi koitua tulevaisuuden kannalta, jos Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan uppoutuu.

Luka Väisänen

Luka Vaisanen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Keski-Suomi
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 044 972 5414  lukavaisanen[@]gmail.com

Oon Luka Väisänen, 16-vuotias lukiolainen Jyväskylästä. Olen käynyt kaksi kertaa Pikku Yrittäjät -ohjelman sekä viime vuonna Vuosi Yrittäjänä -ohjelman. 

NY-vuonna perustin vasta helmikuussa oman NY-yritksen, joka myi käytettyjä frisbeegolfkiekkoja. Voitin Suomen parhaan NY-yrityksen palkinnon perus- ja toisella asteella.  

Pällimmäisiä oppeja vuodesta oli verkostoitumisen tärkeys sekä pitkäjänteisyys ja periksiantamattomuus. Lisäksi korvaamattomia oppeja sain yrityksen perustamisesta ja sen pyörittämisestä sekä taloudesta. 

Lupaan yleisölleni, että he tulevat varmasti inspiroitumaan ja innostumaan tarinastani ja mahdollisuuksista, joita NY-vuosi mahdollistaa!

Marikki Virtanen

Marikki Virtanen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Kymenlaakso
Kieli: FI
Yhteystiedot: 045 849 1844  marikkivirtanen[@]gmail.com

Olen 17-vuotias innostuja ja innostaja Kotkasta. Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan lukiossa vuosina 2020–2021 Valokuvausmarikki NY yrityksellä. Vuosi tarjosi ainutlaatuisia kokemuksia, avasi silmiäni sekä ovia moniin uusiin mahdollisuuksiin. Lähettiläänä innostan ja haastan kuulijoita rohkeasti kokeilemaan yrittäjyyttä. 

Milana Itäpää

Milana Itapaa NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pirkanmaa
Kieli: FI
Yhteystiedot: 040 829 2809  milana.itapaa[@]hotmail.com

Olen 19-vuotias energinen, aurinkoinen ja ulospäinsuuntautunut rempseä nuori. Asustelen tällä hetkellä Tampereen puolella, mutta kotikonnut juontaa Ylöjärvelle.

Valmistuin vastikään ylioppilaaksi Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalta, ja nyt opiskelen yrittäjyyttä ja tiimijohtamista Tampereen ammattikorkeakoulussa Proakatemialla. Harrastuksiini kuuluu yrittäjyys, musiikki, laulaminen sekä urheilu. Vapaa-aikaani vietän myös perheeni sekä ystävieni seurassa.

Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuosina 2019–2020, jolloin perustin yrityksen nimeltä Jalo NY yhdessä kolmen ystäväni kanssa. Jalo NY teki kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista rusetteja sekä taskuliinoja ympäristö- sekä yhteiskuntavastuullisesti. Tuon ikimuistoisen, opettavaisen ja tapahtumarikkaan vuoden aikana osallistuimme valtakunnalliseen Uskalla Yrittää -kilpailuun, jonka voitimme vuonna 2020.

Vuosi Yrittäjänä -ohjelma opetti minulle paljon yrittäjyys- sekä työelämäntaitoja taloustaitoja unohtamatta tekemisen ja yhdessä oppimisen kautta. VY-vuosi mahdollisti myös ainutlaatuisia kokemuksia sekä tarjosi verkostot tulevaisuuden työelämään.

Haluan jakaa nämä opit ja kopit teidän kanssanne, sekä innostaa ja inspiroida teitä tarinallani!

Otto Rantanen

Otto Rantanen NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pirkanmaa
Kieli: FI/EN
Yhteystiedot: 040 455 9876  ottoanselmi.rantanen[@]gmail.com

Olen Otto Rantanen, 18-vuotias abiturientti Tampereelta. Lähettiläshommien ohella juonnan Hupsunhauskaa Uskalla Yrittää -podcastia ja opin mahtavilta vierailtamme joka kerta jotain uutta. Osallistuin ysiluokkalaisena Vuosi Yrittäjänä -vuoteen. Kahden kaverini kanssa perustamamme Avot NY pakkasi ostoksia ruokakaupassa. Voitimme Suomen parhaan NY-yrityksen palkinnon ja lisäksi pari muuta palkintoa.  

Vuodesta jäi käteen yrittäjämäinen suhtautuminen työntekoon. Tämän opin tajuamisessa kesti hetki, mutta huomaan että vuosi toimii vedenjakajana kaikessa mitä teen: minusta on tullut aktiivisempi, osallistuvampi ja rohkeampi ihminen. Tekemisen meininki siis tarttui. 

Lupaan yleisölle, että he saavat kuulla viihdyttävän tarinan yrittämisestä ja miettiä omaa suhtautumistaan NY-yrityksiin!

Sara Åstrand

Sara Astrand NY-lahettilas 2021-2022

Alue: Pohjanmaa/Uusimaa + ruotsinkieliset koulut
Kieli: SVE/FI/EN
Yhteystiedot: 044 059 1832  astrand.sara[@]gmail.com

Jag deltog själv i Ett år som företagare -programmet år 2019 med företaget Problematic Wear UF. Mitt UF-år var fartfyllt och lärorikt då vi bland annat vann kategorin “Bästa samhällsnyttiga UF-företag” i semifinalen i Nyland! Därmed fick vi även en finalplats och kom till top 15 företagen i Finland. Vi fick även vara med i olika intervjuer med t.ex. HBL och Yle som var något nytt för mig!

Nu jobbar jag inom UF som en ambassadör, och besöker främst svenskspråkiga skolor i Finland. Mitt mål är att kunna nå ut med min berättelse till andra unga, att kunna inspirera till att delta i programmet och att starta sitt egna företag :) Jag föreläser gärna även åt elever som är i slutet av sitt UF-år, över vad man kan göra i fortsättningen ifall man t.ex. vill fortsätta med sitt företag eller vara som jag, och bli en UF-alumn och därefter få möjligheten att delta i flera projekt och träffa andra ambitiösa unga från hela Finland och resten av världen!

Jag brinner verkligen för ämnet, och berättar mer än gärna mer!

NY-Lähettiläs - Vuosi yrittäjänä

Meillä on upeita NY-lähettiläitä useassa maakunnassa, mikäli lähettiläiden tiedoissa ei ole juuri sinun koulusi aluetta, tiedustele rohkeasti lomakkeen kautta toiveita ja tarpeita!

Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Onko Vuosi yrittäjänä -ohjelma käytössä koulussanne? *
Esim. arvio osallistujamäärästä, tilaisuuden luonne tai osallistujien tarkemmat tiedot

Ulla Alakangas

Ulla Alakangas

Alumni- ja viestintäkoordinaattori
044 535 6393
ulla[@]nuoriyrittajyys.fi

Lisätietoa

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on käynnistänyt keväällä 2018 NY-lähettilästoiminnan, joka tarjoaa kouluille yrittäjyystarinoita nuorilta nuorille – oman polun löytämiseen ja valintojen tueksi. NY-lähettiläät ovat nuoria, jotka ovat lähteneet Vuosi yrittäjänä -ohjelman myötä rakentamaan omaa tulevaisuuttaan ja työuraansa.

Tarjoamme kouluille maksuttoman 45 minuutin mittaisen vierailun, jossa NY-lähettiläs tulee kertomaan oman tarinansa ja oppinsa lukuvuoden mittaiselta yrittäjyyskasvatusmatkalta NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa.

Nuoret saavat toisen nuoren esimerkin ja mahdollisuuden kysyä ja innostua. NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.

Back To Top