skip to Main Content

Oma talous haltuun on käytännönläheinen ohjelma toisen asteen opiskelijoille

Ohjelmassa opitaan oman talouden suunnittelua ja raha-asioihin liittyvien riskien arviointia. Tehtävät harjoittavat tietoja, asenteita ja taitoja, jotka vahvistavat oma-aloitteisuutta, oman talouden ja elämän hallinnan taitoja sekä kestävää kulutuskäyttäytymistä.

Digitaalisella alustalla oleva ohjelma sisältää nuorten talouden kannalta tärkeitä teemoja. Ohjelman käyttöönotto on helppoa ja lisätehtävät mahdollistavat mukautettamisen erilaisille oppijoille.

Talouden pitäisi olla nuoren elämässä yksi niistä asioista, jotka eivät aiheuta murheita. Oma talous haltuun -ohjelman avulla oppija voi konkreettisesti ja monipuolisesti harjoitella, miten hallita omaa talouttaan.

Ohjelman teemat

Ohjelma sisältää talouden viisi pääteemaa, jotka rakentavat nuoren oman talouden polun. Jokainen teema sisältää useita moduuleja ja halutessa taloutta voi tarkastella myös laajemmin ja yrittäjyyden kannalta lisämoduulien avulla.

Harjoituksia digitaalisella alustalla

Oma talous haltuun -ohjelma sisältää alku- ja lopputestit, joiden avulla oppija voi arvioida omien tietojensa ja taitojensa karttumista. Opiskelu tapahtuu digitaalisella alustalla.  

Miten saan ohjelman käyttööni?

Ohjelma löytyy nyohjelmat.fi -palvelusta ja sen saa käyttöön välittömästi

  1. Rekisteröidy
  2. Valitse Oma talous haltuun -ohjelma
  3. Tutustu ohjelman sisältöön
  4. Toteuta ohjelma ja anna palautetta

Toteutus ja kumppanit

Ohjelma on toteutteu Nuori Yrittäjyys ry:n ja yhteistyöoppilaitosten kanssa yhteiskehittämällä.

 

 

Ohjelma on toteutettu osana Danske Bankin taloudellinen mielenrauha -hanketta.

 

 

Tutustu hankkeeseen tarkemmin

Back To Top