Tämän päivän työelämässä menestymisen avaimia lisättynä messukokemuksilla, myyntitaidolla ja yrittävällä otteella!

NY Vuosi yrittäjänä on suunnattu peruskoulun 9.-luokkalaisille sekä lukion ja ammatillisen toisen asteen oppijoille. Ohjelma suoritetaan osana oppilaitoksen opetusta.

Opinto-ohjelmassa perustetaan lukukauden tai lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva NY-yritys. Oppijat käyvät ohjelman aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

NY-yritys tarjoaa oppimisympäristön, jossa kokeillaan opittujen taitojen hyödyntämistä käytännössä. Opittavat taidot syntyvät tekemällä oppimisen kautta ja itse oivaltaen.

Lukuvuonna 2016–2017 NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistui yli 4 200 oppijaa eri puolilta Suomea. Toiminnassa on mukana vahva verkko oppijoita ja yhteistyökumppaneita!

Tutustu vuoden 2016 toisen asteen voittajiin ja katso, mitä mieltä he olivat kokemuksesta:

Oppimistavoitteet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa:

  • Työelämätaitojen, yrittäjämäisen asenteen ja toimintatavan oppiminen.
  • Omien ideoiden kehittäminen ja idesta tuotteeksi prosessin oppiminen käytännössä.
  • Omien vahvuuksien löytäminen tekemisen kautta.
  • Vuorovaikutus-, ryhmätyö- ja johtajuustaitojen kehittäminen.
  • Taloudellisen ajattelun kehittäminen.
  • Yrityksen toimintamallin oppiminen käytännössä.
  • Ongelmien ratkaisu ja haasteellisista tilanteista selviäminen.
  • Liiketoimintaosaamisen kuten markkinoinnin, taloushallinnon ja johtamisen tärkeyden huomaaminen ja perusasioiden oppiminen.

NY-yrittäjille on ohjelman tueksi nettiportaali

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman tukena toimii verkkoportaali nyvuosiyrittajana.fi-sivusto.

Nyvuosiyrittajana.fi tarjoaa tietoa ohjelmasta, sen aloituksesta ja toiminnan vaiheista. Tiedotamme sivulla vuoden tärkeistä virstanpylväistä ja kilpailuista. Sivulta löytyy myös hyödyllistä yrittäjän tarvitsemaa tietoa kuten taloushallinto- ja verotusasiat ja se vastaa erilaisiin kysymyksiin sekä tarjoaa vinkkejä NY-yritysten toimintaan.

Opettajalle

NY-ohjelmat on suunniteltu osaksi koulun opetusta. Lue, miten otat ohjelman käyttöön. Ohjelman verkkoportaalin löydät osoitteesta nyvuosiyrittajana.fi, jossa pääset ilmoittamaan luokkasi / oppilasryhmäsi mukaan ohjelmaan.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa on oppilaskohtainen rekisteröintimaksu:

  • perusasteen oppilaat: 22 €/oppilas
  • ammatillinen toinen aste ja lukio 30 €/oppija

Paras NY-yritys pääsee Euroopan mestaruuskilpailuihin

Lukuvuoden lopuksi valitaan paras NY-yritys kansallisessa NY Uskalla Yrittää -finaalissa. Palkintona voittajalle on matka NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman EM-kilpailuihin, JA Europe Company of the Year -finaaliin.

Tutustu finaalisivustoon osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Lue lisää Company of the Year -kilpailusta JA Europen tapahtumakalenterista.

Kiinnostaako kansainvälinen kauppa?

ewb-ja-logoNY Vuosi yrittäjänä -ohjelman laajennus, Enterprise without Borders (EwB) tarjoaa mahdollisuuden tutustua kansainvälisen kaupan perusteisiin ja muiden maiden NY-yrityksiin. Ohjelmassa eri maiden NY-yritykset verkostoituvat keskenään ja harjoittelevat tuonti- ja vientikauppaa.


Ohjelman alasivut

Tule tutustumaan ohjelmaan käytännössä! Uskalla Yrittää -semifinaalit ja finaali kokoavat alueiden ja Suomen parhaat yritykset yhteen. Lue lisää uskallayrittaa.fi.