skip to Main Content

24h-leiri (2. aste)

Yrittäjyyden taitoja ja innovatiivista yhdessäoloa vuorokauden teholeirillä!

Leiri rakentuu rastitehtävistä, yhteisluennoista ja tietoiskuista. Leirillä luodaan liikeidea, jota kehitetään eteenpäin yhdessä asioista oppien ja ideoita työstäen sekä kehitetään esiintymistaitoja innostavassa ympäristössä.

Tutustu NY Materiaalipankkiin, josta voit ladata leirin materiaaleja. Kirjaudu.

Osaamistavoitteet

  • Opiskelija osaa tunnistaa yrittäjyyden vaatimukset ja tunnistaa omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa
  • Opiskelija kehittää omia yrittäjyyden taitojaan, joita ovat esimerkiksi myyntitaidot, ryhmätyötaidot, ongelmanratkaisutaidot, viestintätaidot ja esiintymistaidot
  • Opiskelija osaa tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia
  • Opiskelija osaa käyttää liiketoiminnan suunnitteluun liittyviä työkaluja
  • Opiskelija osaa tiivistää liiketoimintaidean esitykseksi ja esittää sen muille vakuuttavasti

Leirin tavoitteena on saada leiriläiset asettamaan tavoitteita ja ottamaan vastuuta sekä omasta että tiiminsä toiminnasta.

Leirillä sovellettava interaktiivinen ryhmäoppiminen kehittää leiriläisten vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä ongelmanratkaisukykyjä.

Toimijat leirin aikana

24h -leiri toteutetaan yhdessä leiritutoreiden kanssa:

  • leirillä on vastuuopettaja/vastuuopettajia
  • leiri toimii nuorilta nuorille -periaatteella.
  • leirin varsinaisina vetäjinä toimivat tutorit yhteistyössä vastuuopettajan kanssa.
  • Vastuuopettaja kouluttaa leiritutorit 24h -leirin vetäjiksi
  • työelämän edustajia/yrittäjiä sparraajina leirin aikana

Microsoft Challenge -teknologialeiri

Microsoft Challenge on 24h mittainen yrittäjyysleiri, jossa Microsoft antaa osallistujille haasteen. Challengessa nuoret perustavat kuvitteellisen yrityksen vuorokauden ajaksi ja miettivät liikeidean annettuun haasteeseen.

Challengen aikana tutustutaan ja saadaan sparrausta tieto- ja viestintätekniikan (ICT) mahdollisuuksista oman liikeidean tukena, kehitetään idea sovelluksesta ja saadaan oppeja siitä miten ICT muuttaa työn tekemistä. Challenge on osa Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin yhteistyötä.

Haasteet

Sovellus Z -haaste

Leirin aikana on ideoidaan sovellus, josta on teille hyötyä ja jota haluatte itsekin käyttää. Haasteessa mietitään, miten teknologia voi auttaa ja ratkaista esimerkiksi arjen ongelmia, ja millainen sovellus sopii tähän asiaan.

Tekoälyhaaste

Haasteessa pureudumme tarkemmin tekoälyn mahdollisuuksiin ja siihen, mihin tekoälyä halutaan käyttää.  Samalla olemme itse luomassa ja vaikuttamassa tulevaisuuteen. Miten tekoäly voi auttaa ratkaisemaan erilaisia haasteita?

Toteutus

Microsoft Challenge toteutetaan kuten normaali 24h -leiri, mutta leirin haastetehtävä tulee Microsoftilta. Nuorille annetaan videohaaste, johon he pureutuvat leirin aikana.

Miten saan Microsoft Challenge materiaalit?

Microsoft Challengen haastevideot ja teknologiarastit löydät, kun kirjaudut sisään materiaalipankkiin.

Ilmoita Nuori Yrittäjyys ry:n toimistolle: [email protected], että haluat järjestää 24h-leirin Microsoft Challenge haasteena.

Back To Top