skip to Main Content
Opettaja, pyydä NY-lähettiläs innostamaan koulullesi!
  • NY-lähettiläät ovat Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyneitä nuoria, jotka on koulutettu oman tarinansa ja kokemuksiensa esittämiseen.
  • Tarjoamme maksuttoman 45 minuutin mittaisen oppilaitosvierailun teidän koulullenne.
  • NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.
  • Nuoret saavat mahdollisuuden kysyä lähettiläiltä ja innostua oman tulevaisuuden luomisesta.
  • Lähettiläät tekevät vierailuja yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, jotka käyttävät Vuosi yrittäjänä-ohjelmaa tai aikovat ottaa ohjelman käyttöön.
  • Koululla ei tarvitse olla Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa vielä aloitettuna lähettiläsvierailun aikaan, vaan vierailut toimivat myös hyvänä innostuksena ennakkoon. Mikäli koulunne on aikeissa ottaa ohjelman käyttöön myöhemmin, sovitaan käynneistä tarkemmin kanssamme.
0
VIERAILUA TEHTY
0
NUORTA TAVOITETTU
0
KUNNASSA VIERAILTU

Tulevat lähettiläskeikat

30.01.2020, Kalajoki

Aika: 15:00
Koulu tai tapahtuma: Jedu
NY-lähettiläs: Emilia Tölli


05.02.2020, Nivala

Aika: 09:00
Koulu tai tapahtuma: Jedu
NY-lähettiläs: Emilia Tölli


05.02.2020, Oulu

Aika: 11:00
Koulu tai tapahtuma: Oulunsalon lukio
NY-lähettiläs: Eemi Vaherlehto


05.02.2020, Oulu

Aika: 12:30
Koulu tai tapahtuma: Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio
NY-lähettiläs: Eemi Vaherlehto


Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Onko Vuosi yrittäjänä -ohjelma käytössä koulussanne? *
Lähettiläät tekevät vierailuja yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, jotka käyttävät Vuosi yrittäjänä-ohjelmaa tai aikovat ottaa ohjelman käyttöön.
Esim. arvio osallistujamäärästä, tilaisuuden luonne tai osallistujien tarkemmat tiedot

NY-lähettiläät vuonna 2019

Aatu Pulkkinen

Aatu on saanut Vuosi Yrittäjänä -kokemuksia useammalta kouluasteelta. Ratkaisevana tekijänä, josta kaikki lähti liikkeelle, oli yksi oranssi lappu luokkahuoneen ovessa. Hän tarttui mahdollisuuteen ja tiet ovat johtaneet siihen, että Aatu toimii tänäkin päivänä yrittäjänä opintojensa ohella.

Alue: Kanta-Häme & Pirkanmaa
Ota yhteyttä Aatuun:
045 2783 733 tai [email protected]

Atte Hartikainen

Atte lähti mukaan Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan, sillä halusi saada rahaa autoa varten. Atella on hyvä kyky tunnistaa mahdollisuuksia ympärillään ja luoda niistä bisnestä. Hän oppi NY-vuoden aikana esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.

Alue: Pohjois-Savo
Ota yhteyttä Atteen:
044 0290 812

Emilia Tölli

Emilia osallistui Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2017. Hän kokee tärkeimmäksi opiksi ohjelmasta sen, kuinka paljon muilta ihmisiltä voi oppia.

Alue: Pohjois-Pohjanmaa
Ota yhteyttä Emiliaan:
040 759 8044

Inka Putkonen

Inka osallistui Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan siivousalan yrityksellään peruskoulussa vuonna 2017. Hän sai ohjelman kautta valtavasti uusia kokemuksia ja oppi paljon myös itsestään.

Alue: Etelä-Savo
Ota yhteyttä Inkaan:
044 2233 771

Joona Räty

Joona päätyi osallistumaan Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan hieman vahingossa, kun lähti ammattikoulussa valmistautumaan Taitaja-kilpailuihin kaverinsa kanssa. Hän oppi ohjelman aikana huomattavasti enemmän kuin koulussa normaalisti ja tutustui todella mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin.

Alue: Pirkanmaa / Pohjois-Karjala
Ota yhteyttä Joonaan:
045 871 3771

Meri Lehtonen

Meri osallistui Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2015. Vuoden aikana Meri ymmärsi sen, että on tärkeää tehdä sellaisia asioita, joista itse tykkää sekä uskoa itseensä.

Alue: Etelä-Pohjanmaa
Ota yhteyttä Meriin:
040 9300 197

Viljami Virta

Viljami osallistui Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2018, jolloin hänen yrityksensä BöördiGolf NY palkittiin perusasteen parhaana yrityksenä. Hän sai ohjelman kautta paljon hyviä vinkkejä ja tutustui uusiin ihmisiin, jonka myötä hän jatkoi yritystoimintaansa NY-vuoden jälkeen.

Alue: Satakunta
Ota yhteyttä Viljamiin:
045 898 5757

Patrik Pyöriä

Patrik on rohkea ja vuorovaikutustaitoinen NY-voittaja toiselta asteelta vuodelta 2016 mustikkalimuyritys I’m Bluesta. Hän nostaa esille oman Vuosi yrittäjänä -ohjelman opeistaan, kuinka tärkeää on hankkia ympärilleen verkostoja ja uskaltaa ottaa yhteyttä uusiin ihmisiin.

Alue:Pääkaupunkiseutu

Ota yhteyttä Patrikiin:
045 8701 222
[email protected]

Mira Korjula

Mira on vuorovaikutustaitoinen ja tunnollinen nuori nainen. Vuosi yrittäjänä -ohjelman aikana Mira keräsi rohkeutta ja vahvisti esiintymistaitojaan valtavasti. Ohjelman myötä tulleet kontaktit ovat avanneet hänelle mahdollisuuksia myös jälkikäteen.

Alue: Kymenlaakso

Ota yhteyttä Miraan:
040 5787 784
ita.nylahettilas @ nuoriyrittajyys.fi

Oscar Löfqvist

Oscar deltog i UF året både 2017 och 2018. ”UF året är lärorikt när man får pusha sig själv och upptäcka nya saker”. De saker Oscar lärde sig mest under UF åren var; utveckling av program, nätverkande, försäljning och pitching. UF året hjälpte Oscar att välja sin studie inrikting och han studerar nu teknik på Aalto universitet och driver två företag på sidan av studierna, var av det ena är en fortsättning av UF företaget från 2018.

Region: Huvudstadsregionen

Kontakta Oscar:
[email protected]

Zacharias Åstrand

Zacharias deltog år 2019 i UF-programmet Ett år som företagare. Under året lärde han sig hur viktigt det är att nätverka och lära känna nya människor för att utveckla både sig själv och sitt företag. Zacharias driver fortsättningsvis sitt UF-företag Kahvipöllö UF och säger att han efter att ha deltagit i UF-programmet är mycket mera självsäker och beredd att ta sig an nya utmaningar.

Region: Österbotten
Kontakta Oscar:
[email protected]
045 609 7810


Tomi Rytkönen

NY-lähettiläskoordinaattori
tomi @ nuoriyrittajyys.fi
+358 44 5356 393

Lisätietoa

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on käynnistänyt keväällä 2018 NY-lähettilästoiminnan, joka tarjoaa kouluille yrittäjyystarinoita nuorilta nuorille – oman polun löytämiseen ja valintojen tueksi. NY-lähettiläät ovat nuoria, jotka ovat lähteneet Vuosi yrittäjänä -ohjelman myötä rakentamaan omaa tulevaisuuttaan ja työuraansa.

Tarjoamme kouluille maksuttoman 45 minuutin mittaisen vierailun, jossa NY-lähettiläs tulee kertomaan oman tarinansa ja oppinsa lukuvuoden mittaiselta yrittäjyyskasvatusmatkalta NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa.

Nuoret saavat toisen nuoren esimerkin ja mahdollisuuden kysyä ja innostua. NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.

Back To Top