skip to Main Content

Opettaja, pyydä NY-lähettiläs innostamaan koulullesi!

Kevään 2021 kouluvierailut toteutetaan lähtökohtaisesti etänä.

  • NY-lähettiläät ovat Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyneitä nuoria, eli NY-alumneja.
  • NY-lähettiläät ovat koulutettu oman tarinansa ja kokemuksiensa esittämiseen. NY-lähettilästoiminnan kulmakivenä on ”tekemällä oppiminen” ja nuorten kasvun mahdollistaminen erityisesti esiintymisen ja tarinankerronnan parissa.
  • Tarjoamme maksuttoman noin 45 minuutin mittaisen oppilaitosvierailun teidän koulullenne.
  • NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.
  • Nuoret saavat mahdollisuuden kysyä lähettiläiltä ja innostua oman tulevaisuuden luomisesta.
  • Lähettiläät tekevät vierailuja yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, jotka käyttävät Vuosi yrittäjänä-ohjelmaa tai aikovat ottaa ohjelman käyttöön.
  • Koululla ei tarvitse olla Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa vielä aloitettuna lähettiläsvierailun aikaan, vaan vierailut toimivat myös hyvänä innostuksena ennakkoon.
0
VIERAILUA TEHTY
0
NUORTA TAVOITETTU
0
KUNNASSA VIERAILTU
Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Pyydä NY-lähettiläs vierailulle

Onko Vuosi yrittäjänä -ohjelma käytössä koulussanne? *
Esim. arvio osallistujamäärästä, tilaisuuden luonne tai osallistujien tarkemmat tiedot

NY-lähettiläät vuonna 2021

Aatu Pulkkinen

Aatu on saanut Vuosi Yrittäjänä -kokemuksia useammalta kouluasteelta. Ratkaisevana tekijänä, josta kaikki lähti liikkeelle, oli yksi oranssi lappu luokkahuoneen ovessa. Hän tarttui mahdollisuuteen ja tiet ovat johtaneet siihen, että Aatu toimii tänäkin päivänä yrittäjänä opintojensa ohella.

Alue: Kanta-Häme & Pirkanmaa
Ota yhteyttä Aatuun:

045 2783 733

[email protected]

Milana Itäpää

Osallistuin Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuosina 2019-2020, jolloin perustin yrityksen nimeltä Jalo NY yhdessä kolmen ystäväni kanssa. Vuoden aikana osallistuimme valtakunnalliseen Uskalla Yrittää  -kilpailuun, jonka voitimme vuonna 2020.

Vuosi Yrittäjänä -ohjelma opetti minulle paljon yrittäjyys- sekä työelämäntaitoja, mahdollisti ainutlaatuisia kokemuksia sekä tarjosi verkostot tulevaisuuden työelämään.

Haluan jakaa nämä opit ja kopit teidän kanssanne, sekä innostaa ja inspiroida teitä tarinallani.

Alue:  Kymenlaakso
Ota yhteyttä Milanaan:

040 8292 809

[email protected]

Otto Rantanen

Kävin Vuosi Yrittäjänä -ohjelman peruskoulun ysiluokalla. Kurssilla kavereideni kanssa perustamamme yritys palkittiin Suomen parhaana vuonna 2019. Haluan innostaa ja kirittää muita nuoria saavuttamaan omat tavoitteensa. Lisäksi juonnan NY:n ohjelmiin lisäsisältöä tuottavaa Uskalla Yrittää -podcastia.

Alue: Varsinais-Suomi / Uusimaa
Ota yhteyttä Ottoon:

040 4559 876

[email protected]

Santeri Kuismin

Mun nimi on Santeri ja mä oon 18v yrittäjähenkinen miehen alku Nummelasta! Opin VY-vuodesta paljon eri asioita, joita pääsen nyt NY-lähettiläänä jakamaan!

Alue: Varsinais-Suomi / Uusimaa
Ota yhteyttä Santeriin:

045 2720 550

[email protected]

Eemi Vaherlehto

 

Alue: Pohjois-Karjala / Kainuu
Ota yhteyttä Eemiin:

045 3483 588

[email protected]

Fanni Heikkinen

Olen Fanni Heikkinen: Jokapaikanhöylä, kaikkien kaveri sekä ystävien mukaan tolokku. Kainuun metsien keskellä kasvanut ja sieltä saanut rakkauden luontoon, käsillä tekemiseen ja yrittäjyyteen.

Alue: Pohjois-Karjala / Kainuu
Ota yhteyttä Fanniin:

045 2337 514

[email protected]

Elia Luukkonen

Opiskelen Oulun Lyseon lukiossa toista vuotta. Osallistuin Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan yläkoulussa ja perustimme puukkoja valmistavan Peto NY:n kahden kaverini kanssa. Osallistuimme ohjelman aikana mm. alueelliseen semifinaaliin, josta pääsimme kansalliseen finaaliin.

Alue: Oulu
Ota yhteyttä Eliaan:

044 3312 759

[email protected]

Eerika Nissilä

Olin aina ajatellut ettei minusta tule yrittäjää. Eikä varsinkaan kahvilayrittäjää. 2019 vuoden alussa rikoin nämä molemmat lupukset ja sillä tiellä olen edelleen. Haluan tällä omalla tarinallani olla kannustamassa myös muita nuoria yrittämään!

Alue: Oulu
Ota yhteyttä Eerikaan:

044 3352 020

[email protected]

Aatu Puisto

Hei, olen Aatu Puisto 18-vuotias NY-lähettiläs Vaasasta. Valmistun toukokuussa taloushallinnon merkonomiksi. Vapaa-ajallani laskettelen, golfaan ja tapaan ystäviä.

Alue: Vaasa / Pohjanmaa
Ota yhteyttä Aatuun:

040 2186 990

[email protected]

Cristina Pyykkönen

Moi! Olen Tilasisustusartesaaniksi käynyt askartelijatyyppi, joka vaikuttaa tällä hetkellä kuopiossa. Vuosi yrittäjänä- ohjelman aikana löysin itseni sekä suunnan työelämään: ideointitaidot, sinnikkyys ja esiintymisen taidot johtivat minut palvelumuotoilijan polulle sekä freelancer-yrittäjäksi.

Alue: Kuopio / Pohjois-Savo
Ota yhteyttä Cristinaan:

040 4143 307

[email protected]

Jenna Korpi

 

Alue: Tampere / Pirkanmaa
Ota yhteyttä Jennaan:

045 3103 688

[email protected]

Veikka Kukko

Olen ihmettelijä ja kokeilija, joka innostuu uusista haasteista. Tykkään taiteesta ja läpänheitosta.

Alue: Tampere / Pirkanmaa
Ota yhteyttä Veikkaan:

044 0153 888

[email protected]

Anselmi Koivunen

Moi! Mut on saatu innostumaan yrittämisestä jo nuorena. Innostetaan myös teidän nuoret.

Alue: Pori / Satakunta
Ota yhteyttä Anselmiin:

044 0180 426

[email protected]

Valtteri Salmijärvi

 

Alue: Jyväskylä / Keski-Suomi
Ota yhteyttä Valtteriin:

046 6116 104

[email protected]

Sara Åstrand

Jag är en 19 årig tjej från Esbo, som var med och grundade företaget Problematic Wear Uf år 2019. Nu vill jag inspirera andra unga till att starta ett eget företag!

Alue: Svensk Finland
Ota yhteyttä Saraan:

044 0591 832

[email protected]

Aatu Veikkola

Lähdin Vuosi Yrittäjänä -kurssille ysiluokalla, jossa perustin yrityksen kahden parhaan kaverinsa kanssa. Innostun kaikesta mihin lähden mukaan ja sen huomaa – Vuosi Yrittäjänä -vuosi on antanut mulle mahdollisuuksia vaikka ja mihin.  Olen jatkanut yritystoimintaa nyt vuoden jälkeen ja työllistän nykyään muita nuoria. Kutsun itseäni Sarjainnostujaksi.

Alue: Kanta-Häme
Ota yhteyttä Aatuun:

044 9722744

[email protected]

Elmo Pyykkö

Yrittäjähenkinen ja opinhaluinen opiskelija Ylöjärveltä. NY-ohjelmaa kävin vuonna 2019-2020 perustettuani kavereideni kanssa yrityksen Jalo NY. Haluan olla mukana innostamassa samanhenkistä jengiä mukaan kokemaan elämän arvokkain vuosi yrittäjänä!

Alue: Pirkanmaa
Ota yhteyttä Elmoon:

045 3137881

[email protected]

Mikko Jaatinen

NY-lähettiläskoordinaattori
mikko @ nuoriyrittajyys.fi
+358 50 494 5025

Lisätietoa

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on käynnistänyt keväällä 2018 NY-lähettilästoiminnan, joka tarjoaa kouluille yrittäjyystarinoita nuorilta nuorille – oman polun löytämiseen ja valintojen tueksi. NY-lähettiläät ovat nuoria, jotka ovat lähteneet Vuosi yrittäjänä -ohjelman myötä rakentamaan omaa tulevaisuuttaan ja työuraansa.

Tarjoamme kouluille maksuttoman 45 minuutin mittaisen vierailun, jossa NY-lähettiläs tulee kertomaan oman tarinansa ja oppinsa lukuvuoden mittaiselta yrittäjyyskasvatusmatkalta NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa.

Nuoret saavat toisen nuoren esimerkin ja mahdollisuuden kysyä ja innostua. NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.

Back To Top