Tanskalaisnuoret kehittivät uuden järjestelmän terrorisminvastaiseen taisteluun – esillä pian Helsingissä


12.6.2017 2017NY Start Up

Neljä korkeakouluopiskelijaa SIMAC-korkeakoulusta (Svendborg International Maritime Academy) perustivat yrityksen nimeltä Nice Defence, joka edustaa Tanskaa korkeakouluyrittäjien EM-kisoissa Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Liikeidea on ainutlaatuinen ja ajankohtainen.

Kuva: Danish Foundation for Entrepreneurship


Christian Hvam Madsen, Bonnik White, Mathias Smedegaard Ulmer ja Mads Woetmann kehittivät JA Start Up –ohjelmassa (Suomessa NY Start Up), osana opiskelujaan Nice Defence –järjestelmän. Se on uudenlainen tapa suojautua ajoneuvoilta, joita käytettään aseina terrori-iskuissa. Nice Defence on ns. älykäs hidaste/töyssy, joka tunnistaa yliajavan ajoneuvon tyypin, työntää sen jälkeen piikkejä ajoeuvon renkaisiin ja levittää verkon renkaiden ympärille, jolloin ajoneuvon on pysähdyttävä.

Näin voidaan huolehtia turvallisuudesta julkisilla paikoilla. Tulevaisuudessa Nice Defence –järjestelmällä voidaan ehkäistä myös iskuja, joita pyritääna tekemään ilman kuljettajaa liikkuvien ajoneuvojen avulla.

 

– Olemme tehneet todella paljon töitä, etenkin kevään aikana saavuttaaksemme tavoitteemme. Tanskan korkeakoulujen mestaruuskilpailussa oli mukavaa olla mukana ja saada kuulla, että muutkin uskovat ideaamme. Nyt odotamme suurella innolla EM-kisoja Helsingissä ja sitä varten meidän on vielä tehtävä paljon lisää töitä. Olemme silti iloisia tästä kaikesta ja suuntaamme kohti uutta haastetta innoissamme, nelikko summasi heti tuoreeltaan EM-kisapaikan varmistuttua.

50 000 palkintopotilla kohti Helsinkiä

Tanskan Start Up -finaalissa Nice Defence voitti sekä Social Entrepreneurship –kategorian että kokonaiskilpailun. Molemmista lohkesi palkintorahaa 25 000 Tanskan kruunua (n. 3 350 €).

Tanskalla on Helsingin EM-kisoissa toinenkin edustaja, FirstMower. Se voitti juuttien valtakunnalisessa finaalissa Greentech –kategorian ja sijoitti pääkilpailussa toiseksi. Näiden nuorten liikeidea on laite, joka tekee nurmikon leikkaamisesta moottoriteiden välisellä kaistalla turvallisempaa, nopeampaa ja autoilijoille vähemmän häiritsevää.

Kuva: Danish Foundation for Entrepreneurship

Tanskalaiset jälleen valmiina Euroopan valloitukseen

Viime kesän EM-finaalissa Romaniassa tanskalaiset nappasivat pääkilpailussa sijat kaksi ja kolme. Menestysperinteitä riittää.

– Tämän vuoden Tanskan finaalissa oli esillä erittäin kunnianhimoisia ja omistautuneita nuoria yrittäjiä. He käyttävät ammattitaitoaan kehittääkseen ideoita nykyajan yhteiskunnallisiin haasteisiin. Finaalissa saimme nähdä kuinka vaikuttavaa työtä nuoret tekevät, hehkuttaa Christian Vintergaard, toimitusjohtaja Nuori Yrittäjys ry:n tanskalaisesta sisaryhdistyksestä, Danish Foundation for Entrepreneurship.

Tutustu EM-kisoihin saapuviin muiden maiden yrityksiin.

Seuraa nuorten valmistautumista EM-kisoihin sosiaalisessa mediassa:
#jaEEC17
#jaSTARTUP

Seuraavaksi
#jaEEC17 esittelyssä: Visa Award for Connected Commerce