SEB tukee nuoria ja panostaa pitkäaikaiseen yhteistyöhön

3.2.2017 2017NY Start Up

SEB on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppaneista. Johtavalla pohjoismaisella rahoituspalveluiden tarjoajalla on Helsingissä 350 työntekijää.

SEB:n sponsorointitoiminnan punainen lanka on tulevien sukupolvien tukeminen. Juuri tästä on kyse tammikuun alussa Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun Pasilan toimitiloissa. Osana Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa tehtävää yhteistyötä SEB:n asiantuntijat toimivat NY Start Up –ohjelmaan osallistuvien korkeakouluopiskelijoiden neuvonantajina. Neuvoille on kysyntää yrittäjyyttä opiskelevien nuorten keskuudessa.

– Opiskelijoiden mentorointia en ole aiemmin tehnyt, mutta kollegoiden kylläkin, sanoo SEB:n Martti Saikku.

SEB + NY = voittava yhdistelmä

Martti Saikku aloitti SEB:n palveluksessa 1990-luvun lopulla. Nykyisin hän toimii asiakasvastaavana SEB:n instituutiotiimissä vastuullaan asiakkaat, joita ei luokitella tavallisiksi yrityksiksi; kuten vakuutus- ja eläkeyhtiöt, muut pankit, sijoitusrahastot ja muut suuret sijoittaja-asiakkaat.

NY Start Up –ohjelmassa opiskelijat perustavat osana opintojaan oikealla rahalla toimivan yrityksen ja johtavat sen toimintaa hyvin itsenäisesti. Ohjelman alkuvaiheessa opiskelijat ovat juuri aloittaneet oman liikeidean kehittelyn ja kehittämisen.

– Ainakin nämä nuoret ovat erittäin innostunutta porukkaa. Kaikkien kanssa en ehtinyt keskustella, mutta sanavalmiita ja rohkeita opiskelijoita ovat. Tietysti ideat ja esitykset olivat eritasoisia ja toisilla jo pidemmälle kehitettyjä, Saikku toteaa.

SEB mukana Nuori Yrittäjyys ry:n hallituksessa

Saikun tavoin SEB:n johtoryhmään kuuluva Jukka Honkaniemi aloitti uutena jäsenenä Nuori Yrittäjyys ry:n hallituksessa vuoden 2017 alussa.

SEB:n Jukka Honkaniemi (vas. takana) ja muita NY-hallituksen jäseniä: Mika Tuuliainen (tak.), Kari Laukkanen ja Tarja Kallonen

– Nuori Yrittäjyys ry:n n toiminta on yhteiskunnallisesti merkityksellistä. Globaalit megatrendit digitalisaatio, globalisaatio ja ilmastonmuutos aiheuttavat perustavaa laatua olevia muutoksia erityisesti tulevaisuuden työelämään ja yhteiskuntaan laajemmaltikin.

Honkaniemi kokee oman ja edustamansa yrityksen roolin tärkeäksi ja otti tehtävän vastaan innostuneena.

– NY:n toiminnan pohjimmainen tarkoitus on edesauttaa tämän päivän lapsia ja nuoria kehittämään tulevaisuuden työelämässä tarvittavia oleellisia taitoja kuten vuorovaikutusta, tiimityötä, asioiden selvittämistä ja toimeenpanoa ja yleistä uteliaisuutta ympäröivästä maailmasta. NY:n koulutuksissa käytettävä työkalupakki, ammattitaitoinen NY-tiimi ja verkostot opettajien, YES-verkoston ja toimintaa tukevien yritysten ja organisaatioiden kanssa on merkittävä. Vaikuttavuuden kasvupotentiaali on suuri, Honkaniemi jatkaa.

Konkarin arvokkaat neuvot

Palataan vielä Haaga-Heliaan, jossa opiskelijat piirittävät ja pommittavat Saikkua kysymyksillä. Kokeneilla ammattilaisilla on usein enemmän annettavaa kuin he ehkä itse osaavat ajatella. Hän suosittelee vilpittömästi mentorointia kollegoilleen.

– Opiskelin itse aikanaan Helsingin kauppakorkeakoulussa (osa nykyistä Aalto-yliopistoa) ja luin kansantaloutta. Se oli tietysti aika teoreettista settiä pääsääntöisesti. Uskon, että nykynuoret ovat valveutuneempia ja esim. tämä start up -boomi kyllä konkretisoituu paremmin yrittäjyytenä kuin meidän 80-luvun oppimme!, Saikku hymähtää lopuksi.

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää –voittaja maailmannäyttelyssä kesällä!