Kansainvälinen korkeakoulu-seminaari kesällä Maria 01:ssä

10.4.2017 2017NY Start Up

Maria 01:ssä järjestetään ensi kesänä seminaari, joka kokoaa yhteen korkeakouluvaikuttajia –ja -opettajia sekä liike-elämän edustajia ympäri Eurooppaa.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) järjestää 28.-29.6. Enterprise Challenge 2017 –tapahtuman, jossa 16 Euroopan maan korkeakouluopiskelijoiden perustamat yritykset kilpailevat Euroopan mestaruudesta. Seminaari on osa tätä kokonaisuutta ja sen tapahtumapaikka on Pohjoismaiden suurin startup-keskittymä Maria 01, torstaina 29.6. klo 9.30-12.

 

Seminaarin teemana on yrittäjyyskasvatus eurooppalaisessa korkeakoulutuksessa ja paikalle saapuu korkeakoulujen edustajia ympäri Eurooppa. Maria 0-1:n tiloissa ohjelmassa on mielenkiintoisia kasvutarinoita Maria 01 startup –yrittäjiltä, verkostoitumista ja keskustelua yrittäjyysopinnoista korkeakouluissa. Opettajien lisäksi mukana on yrittäjyysvalmentajia, yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoita ja liike-elämän edustajia eri puolilta Eurooppaa. Kaikki suomalaiset yliopistot ja ammattikorkeakoulut on kutsuttu mukaan seminaariin.

– Yrittäjyyskasvatus lisää suosiotaan voimakkaasti kaikkialla Euroopassa. Vahvistamme nuorten taitoja löytää omat vahvuutensa ja rakennamme siltaa korkeakoulujen ja työelämän välille. Kesän seminaarissa on mielenkiintoista kuulla, millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä eurooppalaisilla toimijoilla on, toteaa Nuori yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Suomi mielletään ympäri maailmaa startup-kulttuurin edelläkävijäksi. Jotta se olisi sitä jatkossakin, korkeakoulujen on tarjottava nuorille mahdollisuus opiskella startup-yrittäjyyteen tarvittavia taitoja ja asennetta.

– Kaiken yrittäjyyden tulee perustua aitoon osaamiseen. Olen vahvasti henkilökohtaisten, ”omaa juttua” vahvistavien opintopolkujen kannalla. Yrittäjyyden edistäminen on Haaga-Helian strategian keskiössä – myynnin ja palvelun ohella. Nuorissa ja yrittäjyydessä on tulevaisuus!, innostuu Haaga-Helia AMK:n rehtori Teemu Kokko.

Seminaarin jälkeen Enterprise Challenge 2017 jatkuu yleisölle avoimessa messutapahtumassa Kauppakeskus Kampissa. Eurooppalaisten nuorten yritykset esittelevät palveluitaan ja tuotteitaan 29.6. klo 13.30-16.15.

http://eec.jaeurope.org/

Euroopan parhaat korkeakoulunuorten yritykset koolla

JA Start Up Programme (Suomessa NY Start Up) on opinto-ohjelma yrittäjyyden, liiketoiminta- ja innovaatiotaitojen oppimiseen korkeakouluissa. 28. ja 29.6. Helsinkiin saapuu nuoria yrittäjiä liki 20 maasta ympäri Eurooppaa. Nämä korkeakouluopiskelijat ovat perustaneet yrityksiä startup –ohjelmassa ja kustakin osallistujamaasta parhaat tulevat Suomeen esittelemään toimintaansa ja kilpailemaan Euroopan mestaruudesta. Enterprise Challenge 2017 -tapahtuman päätteeksi liike-elämän kokeneista ammattilaisista koottu tuomaristo valitsee Euroopan parhaat NY-yritykset.

Ohjelmaan osallistuu vuosittain yli 14 000 opiskelijaa ympäri Eurooppaa, 300:ssa eri korkeakoulussa. Suomessa NY Start Up –ohjelmaan voi osallistua 17:ssä korkeakoulussa.

Katso ao. linkistä Suomen parhaat, Uskalla Yrittää –finaaliin edenneet korkeakouluopiskelijoiden yritykset:
http://uskallayrittaa.fi/finalistit-2017/

NY Start Up –ohjelmaa on tukenut yhteistyökumppanina Sitra.

Seuraavaksi
Parhaat nuoret yrittäjät vuodelle 2017 valittiin Uskalla Yrittää -finaalissa Helsingissä.