#jaEEC17 Esittelyvuorossa: Roschier Client in Focus Award

21.6.2017 2017NY Start Up

Pohjoismaiden johtaviin asianajotoimistoihin kuuluvan Roschierin ammattilaiset inspiroituvat nuorten yrittäjyydestä.

 

JA Europe Enterprise Challenge 2017 –tapahtumaan on aikaa enää viikko. Korkeakouluyrittäjät ympäri Eurooppaa saapuvat Helsinkiin kisaamaan NY Start Up –yritysten EM-kisoihin.

-Odotan näkeväni innostuneita ja idearikkaita opiskelijoita sekä omaperäisiä yritysideoita, ennakoi Laila Sivonen (Senior Associate) Roschierilta, joka on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Sivonen on mielissään siitä, että korkeakouluissa on nykyään mahdollisuus opiskella monimuotoisesti työelämätaitoja ja yrittäjämäistä asennetta.

-Työelämätaitoja ei minun opiskeluaikanani ollut varsinaisesti mahdollisuutta opiskella ennen korkeakouluvaihetta ja korkeakoulussakin ko. taitojen ”opiskelu” tapahtui pääasiassa opiskelun ohella työskentelemisen kautta. Ensimmäiset muistikuvani yrittäjyydestä liittyvät perhepiiristä löytyviin yrittäjiin.

 


Ennakointi, analyyttisyys, sosiaalinen älykkyys.

Roschierin osakas Ami Paanajärven pohtii opiskelujen ja työelämän liittoa kahdelta kantilta.

-Työelämän taitoja on minusta todella vaikea oppia muuten kuin töitä tekemällä; näin minä itse olen suurimman osan asiantuntemuksestani hankkinut. Se mitä korkeakoulu, tai mikä tahansa muu oppilaitos, voi kuitenkin antaa on ymmärrystä ja positiivista innostusta uuteen, tekemisen meininkiä, muiden arvostamista työelämässä – näillä jos varustautuu, pärjää missä vain.

Työelämän tavoin myös korkeakoulut ovat murroksessa. Muuttuvan työelämän haasteisiin on kyettävä vastaamaan myös yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

-Korkeakouluissa olisi hyvä tarjota nuorille myös käytännönläheistä oppimista, esim. yhteistyössä yritysten kanssa, jotta nuoret saisivat jo opiskeluaikana käsityksen siitä, minkälaisia taitoja työelämässä tarvitaan. Tällaisia taitoja ovat muun muassa ennakointi, analyyttisyys, sosiaalinen älykkyys, median käyttötaidot ja tiedon suodattaminen, Sivonen sanoo.

Roschierilta huippupalkinto voittajalle

Yksi JA Europe Enterprise Challenge –kilpailun palkinnoista on Roschier Client in Focus Award. Voittaja saa Roschierilta yrityksen tavaramerkkitutkimuksen niihin maihin, joihon tuotteellaan tai palvelullaan tähtää. Lisäksi Roschier lahjoittaa voittajalle katseluoikeuden (live stream) loppuunmyytyyn Nordic Business Forumiin, 2.-3.10.2017.

Tutustu tästä palkinnon myöntämisen kriteereihin ja Roschierin edustajiin tuomaristossa.

Rochier on ollut Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani vuodesta 2016.
Seuraavaksi
EM-kisat Helsingissä – pormestari Vapaavuori toivottaa NY Start Up –yrittäjät tervetulleeksi