#jaEEC17 Esittelyvuorossa: Microsoft Innovation in Technology Award

7.6.2017 2017NY Start Up

Kolmen viikon kuluttua Helsinkiin kokoontuvat maanosan parhaat NY Start Up –yritykset kaikkialta Euroopasta. JA Europe Enterprise Challenge –kilpailun yhteistyökumppani Microsoft on mukana tapahtumassa vahvalla panoksella.

Korkeakoulunuoret ympäri Eurooppaa kilvoittelevat yrityksillään useissa eri kategorioissa, joista yksi on Microsoft Innovation in Technology Award. Tuomaristo etsii 16 maan edustajien joukosta yritystä, jolla on paras teknologiaa hyödyntävä idea, vahva yrityspotentiaali ja ympäristöystävälliset arvot.

EEC 2016 järjestettiin Bukarestissa, Romaniassa.

Microsoft Innovation in Technology Award -tuomaristoon kuuluvat Niina Majaniemi (Advocacy Manager), Stella Diesen (Sustainability Lead) ja Tanja Säde (Channel Marketing Manager). Heidän lisäkseen Max Mickelsson (yhteiskuntasuhdejohtaja) on mukana päätuomaristossa, joka valitsee koko kilpailun ykköspalkinnon saajan, Euroopan parhaan NY-yrityksen.

Korkeakouluihin kaivataan käytännönläheistä työelämätaitojen opetusta

-Korkeakouluissa pitäisi saada oppia ennen kaikkea käytännönläheisiä keinoja toimia liike-elämässä ja yrittäjyydessä, jotta opiskelujen jälkeen nuoret olisivat mahdollisimman valmiita työelämään. Jatkuvan oppimisen ja itsensä kehittämisen taito ja halu on se mitä koulussa pitäisi korostaa, sillä oppiminen on tulevaisuuden tärkeimpiä taitoja, ei vain se mitä opitaan vaan miten opitaan, pohtii Niina Majaniemi.

-On myös muistettava muutosmyönteisyys, sillä muutoskyky on myös yksi yritysten tärkeimmistä menestyksen salaisuuksista.

Kollega Stella Diesen auttaa Microsoftilla asiakkaita hyödyntämään mm. digitalisaatioon ja pilvipalveluihin liittyviä ratkaisuja.

– Olen erittäin innoissani päästessäni tuomaroimaan Enterprise Challenge –kilpailussa. Opin varmasti itsekin jälleen lisää uusista innovaatioista ja saan lisäksi tavata innokkaita nuoria yrittäjiä.

Myy, markkinoi, erotu!

Diesen näkee kaikessa korkeakouluopiskelussa myynnin ja markkinoinnin olevan todella tärkeitä teemoja.

-On erittäin tärkeää osata tuoda tuote tai palvelu yleisön tietoisuuteen, mutta vähintään yhtä tärkeää on kyetä myymään ja markkinoimaan itseään ja omia kykyjään työelämässä.

Niina Majaniemi antaa vielä vinkin EM-kilpailun nuorille, jotka kärkkyvät Microsoft Innovation in Technology Awardia.

– Kannattaa miettiä mikä on se tekijä, joka erottaa minun yritykseni positiivisesti muista markkinoilla olevista palveluista tai tuotteista. Innovatiivisuus on aina plussaa. Mahdollisuus kansainvälistymiseen on hyvä asia, samoin kunnianhimoinen kasvutavoite.

 

Suomea JA Europe Enterprise Challenge –kilpailussa edustaa turkulainen, hyönteisruokaa myyvä Entis NY.

Tutustu tästä muiden maiden yrityksiin.

JA Europe Enterprise Challenge Helsingissä 28. ja 29.6.
Seuraa tapahtuman uutisointia sosiaalisessa mediassa: #jaEEC17

Seuraavaksi
NY Start Up kasvoi isoksi