Helsingissä osallistujaryntäys pelialan korkeakouluohjelmaan

13.1.2017 2017NY Start Up

Toistasataa helsinkiläisopiskelijaa seitsemästä eri korkeakoulusta kokoontui tänään ensimmäisen Games! –kurssin aloitusleirille.

IMG_1527
Games! -ohjelman aloitusleiri Humakin Kauniaisten kampuksella

 

Kyseessä on uusi ohjelma, jonka on kehittänyt Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Games! yhdistää pelien kehittämisen ja yrittäjyyden. Ohjelman aikana osallistuja oppii, miten ideasta muodostuu liiketoimintaa. Ohjelman jälkeen tiimeillä on mahdollisuus jatkaa kesällä 2017 kehittämistä edelleen Metropolian pelikurssilla ja/tai Haaga-Helian StartUp Schoolissa.

Ilmoittautuneiden määrä yllätti iloisesti. Mukana on lähes 150 opiskelijaa seitsemästä eri pääkaupunkiseudun korkeakoulusta: Diakonia amk, Haaga-Helia amk, Laurea amk, Metropolia amk, Taideyliopisto, Aalto-yliopisto ja Humanistinen amk.

Ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua muiden alojen tuleviin ammattilaisiin ja suunnitella yhdessä pelejä aivan uusiin tarpeisiin. Mukana on tulevia devaajia, tuottajia, artisteja, suunnittelijoita, kauppatietelijöitä, hyvinvointialan/kulttuurin/taiteen ja tekniikan ammattilaisia.

IMG_1529

Pohjana NY Start Up -ohjelma

Games! on osa kansainvälistä NY Start Up opinto-ohjelmaa, jossa korkea-asteen opiskelijat luovat oman liikeidean ja kokeilevat sitä käytännössä kurssin ajan. Tätä varten he perustavat monialaisissa tiimeissä oman yrityksen, joka toimii ideoiden testilaboratoriona, mahdollistaa omien taitojen soveltamisen käytäntöön ja antaa osallistujille käsityksen siitä, millaista on työskennellä omassa yrityksessä.

10 opintopisteen kokonaisuus kattaa ajanjakson tammikuu-toukokuu 2017.
Lähiopetusjaksojen valmennuspaikkana on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampus.

 

Nuori Yrittäjyys ry (NY) tarjoaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. 
NY on osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) -verkostoa. JA on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Verkosto tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta 121 maassa.

Seuraavaksi
Tunnetut yrittäjät mukaan Uskalla Yrittää -videosarjaan